Wordt één met de natuur in dit schitterende glazen huis

1281 VIEWS
Wordt één met de natuur in dit schitterende glazen huis

Architectenbureau Coulson ontwierp een prachtig glazen huis waarin je even kunt verdwijnen om tot rust te komen, vrij letterlijk. Het strakke ontwerp van dit ‘Verdwijn Retraite’ gaat naadloos over in de omliggende natuur en is volledig zelfvoorzienend. 

Opgaan in de omgeving

Het glazen huis is compact en geïnspireerd door het Noorderlicht. De ontwerpers stelden zich voor hoe het zou zijn als je de lucht en kosmos niet alleen kon zien maar er haast één mee kon worden. Dat hebben zij vertaald naar hun ‘Verdwijn Retraite’. Het hele gebouw is bedekt met reflecterend glaswerk, waardoor het opgaat in de omgeving. Om te voorkomen dat dieren tegen het gebouw aanvliegen of rennen is er een ultraviolet laagje op aangebracht. Mooi en veilig, zowel binnen als buiten!

Artikel gaat verder onder de fotobouwen natuur 2

Mooi en zelfvoorzienend

Dit gebouw is niet alleen mooi, het is ook nog een volledig zelfvoorzienend. Er zijn geen actieve verwarming of koelsystemen aanwezig, maar door de compacte en slimme bouw blijft de temperatuur aangenaam en constant. Zowel de glazen wanden als de zonnepanelen op het dak wekken genoeg stroom op om het hele huis te voorzien. Regenwater wordt opgevangen van het dak, gefilterd, behandeld en opgeslagen in een tank zodat er altijd schoon water beschikbaar is. De architecten zeggen zelf:

Onze passie voor het milieu is niet alleen technisch, het vloeit over in de ervaring van de natuur op zich

Bekijk hieronder meer foto’s van dit schitterende ontwerp. Waar zou jij graag dit huisje neerzetten? Op de website van het architectenbureau vind je nog veel meer schitterende bouwwerken van glas.

Lees ook:  Handgemaakte vlinders van stof

bouwen natuur 3

bouwen natuur 4

bouwen natuur 5

bouwen natuur 6

bouwen natuur 7

bouwen natuur 8

bouwen natuur 9

Duurzaam bouwen kan in alle vormen en maten en ziet er keer op keer verschillend uit. Bekijk bijvoorbeeld eens deze bouwblokken vol plantenbakken waarmee je zelf een groene ruimte kunt samenstellen. En dan dit Noorse hotel wat zowaar energie-positief is! 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Stillevens om bij weg te dromen
Het gouden geluid van innerlijke stilte
Gerecyclede tijdschriften worden prachtige insecten
Handgemaakte natuurcollages van ultrafijn metaal