Wordt één met de natuur in dit schitterende glazen huis

9 mei 2018
182

Architectenbureau Coulson ontwierp een prachtig glazen huis waarin je even kunt verdwijnen om tot rust te komen, vrij letterlijk. Het strakke ontwerp van dit 'Verdwijn Retraite' gaat naadloos over in de omliggende natuur en is volledig zelfvoorzienend. 

Opgaan in de omgeving

Het glazen huis is compact en geïnspireerd door het Noorderlicht. De ontwerpers stelden zich voor hoe het zou zijn als je de lucht en kosmos niet alleen kon zien maar er haast één mee kon worden. Dat hebben zij vertaald naar hun 'Verdwijn Retraite'. Het hele gebouw is bedekt met reflecterend glaswerk, waardoor het opgaat in de omgeving. Om te voorkomen dat dieren tegen het gebouw aanvliegen of rennen is er een ultraviolet laagje op aangebracht. Mooi en veilig, zowel binnen als buiten!

Artikel gaat verder onder de fotobouwen natuur 2

Mooi en zelfvoorzienend

Dit gebouw is niet alleen mooi, het is ook nog een volledig zelfvoorzienend. Er zijn geen actieve verwarming of koelsystemen aanwezig, maar door de compacte en slimme bouw blijft de temperatuur aangenaam en constant. Zowel de glazen wanden als de zonnepanelen op het dak wekken genoeg stroom op om het hele huis te voorzien. Regenwater wordt opgevangen van het dak, gefilterd, behandeld en opgeslagen in een tank zodat er altijd schoon water beschikbaar is. De architecten zeggen zelf:

Onze passie voor het milieu is niet alleen technisch, het vloeit over in de ervaring van de natuur op zich

Bekijk hieronder meer foto's van dit schitterende ontwerp. Waar zou jij graag dit huisje neerzetten? Op de website van het architectenbureau vind je nog veel meer schitterende bouwwerken van glas.

Lees ook:  De 5 mooiste bezienswaardigheden in Hallstatt, Oostenrijk

bouwen natuur 3

bouwen natuur 4

bouwen natuur 5

bouwen natuur 6

bouwen natuur 7

bouwen natuur 8

bouwen natuur 9

Duurzaam bouwen kan in alle vormen en maten en ziet er keer op keer verschillend uit. Bekijk bijvoorbeeld eens deze bouwblokken vol plantenbakken waarmee je zelf een groene ruimte kunt samenstellen. En dan dit Noorse hotel wat zowaar energie-positief is! 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Onbezorgd leven met een woonverzekering

Hoe verzorg je je lichaam het beste?

Waarom heb je een leuke, creatieve hobby nodig?

De rustgevende aura kleur blauw

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings