Inspiratie voor botanisch borduren

875 VIEWS
Inspiratie voor botanisch borduren

Vers geplukte bladeren, een scherpe dunne naald, garen en creatieve inspiratie. Dat zijn de ingrediënten om botanische borduurkunstwerken te maken. De werken van Susanna Bauer bieden mooi voorbeelden om zelf mee aan de slag te gaan.  Ze werkt met natuurlijke materialen zoals bladeren, stenen en hout. Zij zegt zelf over haar werk:

Er is een evenwicht tussen breekbaarheid en kracht. Letterlijk, als het gaat om trekken van een fijne draad door een broos blad. En figuurlijk: de spanning in de menselijke verbindingen, de voorbijgaande nog levende schoonheid van de natuur.

 

sus1

sus2

sus3

Hillary Fayle

Ook Hillary Fayle maakt natuurkunst met o.a. bladeren. Zij zegt: “De menselijke hand is krachtig, we herstellen en verminken, creëren en vernietigen. Mijn vertrouwen in ons vermogen om een barmhartiger en doordachte toekomst te koesteren drijft me om dit werk te maken.” Hieronder zie je een kleine impressie van haar bladerkunst:

hill2

hill3

hill4

hill5

hill6

hill7

hill8

Meer zien? Hier vind je alle artikelen en foto’s over kunst van bladeren. Wil je meer weten over borduurkunst? Kijk dan hier.

MEER INSPIRATIE

Geborduurde silhouetten
Tekenen met naald en draad
Deze kunstenares geeft oud borduurwerk een nieuw leven
Sprookjesachtige borduurkunst met een boodschap