Mexicanen toveren bergen plastic afval om tot een kleurrijk bos

27 juni 2018
223

Plastic komt ontzettend veel voor in ons dagelijks leven. In de voedselindustrie zijn alle plastic verpakkingen tegenwoordig niet meer weg te denken. Thomas Dambo maakte The Future Forest van plastic afval om aandacht de vragen voor de mensen die elke dag hun best doen om vervuiling tegen te gaan.

Plastic afval blijft een probleem

Veel van al het plastic dat we gebruiken eindigt in de oceaan of op een grote vuilnisbelt. Een schade, vind Thomas Dambo. Volgens hem is een van de grootste redenen van de vervuiling van de aarde dat mensen niet zien waar hun afval naartoe gaat. Ook weten er maar weinig mensen wie er elke dag druk bezig zijn om het plastic afval op te halen.

I believe we should celebrate these people and show how wonderful they are and how much potential and how many wonderful things we can create from our scraps.

Waarom onze vuilnismannen zo waardevol zijn

Gelukkig zijn er veel vuilnismannen- en vrouwen die er voor zorgen dat toch een groot deel van ons plastic afval gerecycled wordt. Deze mensen staan in Mexico vaak laag in de sociale piramide en hebben ook nog eens een laag inkomen. Door deze mensen in een goed daglicht te zetten komen onze kinderen te weten wat afval precies is en hoe je er mee om kan gaan. Hopelijk zien ze het niet meer als iets vies of stinkends, maar juist als iets waardevols en moois. Deze visie verwerkt Thomas in al zijn werken en daaruit ontstond ook het idee voor The Future Forest.

Lees ook:  Chinees Nieuwjaar 2023: dit brengt het jaar van het konijn

Een kleurrijk bos van plastic afval

Met de hulp van de Pepenadores (Mexicaans voor "afvalverzamelaars") en hun kinderen, meer dan 700 studenten, een weeshuis, een bejaardenhuis en meer dan 100 vrijwillers heeft Thomas wel drie ton plastic verzameld. Samen hebben ze al het plastic afval omgetoverd tot een kleurrijk bos van 500 vierkante meter gevuld met duizenden bloemen, bomen en dieren. Het kostte in totaal acht weken om het afval te verzamelen en het bos te bouwen. Het bos staat in de botanische tuin van Chapultepec waar het nog vele maanden te bewonderen zal zijn.

De tekst gaat verder onder de afbeeldingen

plastic afval

plastic afval

plastic afval

plastic afval

plastic afval

plastic afval

plastic afval

plastic afval

plastic afval

plastic afval

Een korte impressie van The Future Forest

Gelukkig zijn er steeds meer alternatieven voor plastic. Zo is er laast bij toeval een plastic-etende bacterie ontdekt. En in deze biologische supermarkt shop je tegenwoordig volledig plasticvrij!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings