Borduurwerk zweeft op achtergrond die langzaam verdwijnt

24 augustus 2017
221

Borduren is allang niet meer beperkt tot het maken van merklappen. Eerder schreven we over Trish Burr die vogels borduurt alsof ze getekend zijn met scherpe potloden. En over kunstenares Aline Brant die haar foto's bewerkt met dromerige borduurpatronen. Prachtige inspiratie.

Onlangs stuitten we ook op het werk van Katerina Marchenko. Zij bedacht nog een ander element om haar borduurwerken bijzonder te maken: ze borduurt namelijk op tule. Wanneer dit strakgetrokken om de borduurhoepel zit lijkt het haast te verdwijnen en is het borduurwerk zelf het enige dat zichtbaar is.

Vissen lijken te zwemmen in het luchtledige en vogels vliegen in een lucht zonder wolken. Katerina verwerkt haar borduurkunst in kledingstukken die op eenzelfde manier rondom het lichaam lijken te zweven.

Heel mooi!

katerina marchenko2 katerina marchenko3 katerina marchenko4 katerina marchenko5 katerina marchenko6 katerina marchenko7 katerina marchenko7

katerina marchenko

Hier vind je onze hele verzameling van bijzondere borduurkunst.

 

Lees ook:  Bijzondere glaskunst zo klein als je duim

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings