Oude tennisrackets worden schitterende borduurhoepels

27 juni 2018
447

Danielle Clough artiestennaam Fiance Knowles is borduurster en visueel kunstenaar. Deze talentvolle dame komt uit Kaapstad, Zuid-Afrika. Ze weet je blik te vangen met haar kunstzinnige creaties vol kleur. Oude tennisrackets geeft ze een heel ander aanzien.

Vintage spullen en afvalmateriaal worden kunstobjecten

Danielle tovert een oude tennisracket om in een kunstwerk waar de kleuren vanaf spatten. Haar werk lijkt een schilderij maar is zorgvuldig geborduurd. De hoofd onderwerpen zijn flora, fauna en portretten met een humoristische twist. Het resultaat is zeer gedetailleerd en komt echt tot leven. Borduren is ze altijd naast alle andere dingen blijven doen. Het is langzaam uitgegroeid tot deze omvang en populariteit.

"My passion my hobby is my life"

Borduurkunst vogel Fiance Knowles

Van visuele kunst tot radio shows

Kenmerkend is dat ze tweede hands materialen of afval materiaal gebruikt als basis voor haar kunstobjecten.  Danielle is een multi talent met een breed werkterrein. Ze maakt visuele kunst voor muziek evenementen, doet digitaal design voor bedrijven en creëert objecten. Haar stem gebruikt ze voor radio shows. En ze draait haar hand niet om voor het maken van boekomslagen. Daarnaast is Danielle een verdienstelijk fotografe en zie je haar werk terug in lokale en internationale media.

thema's borduurkunst flora fauna portretten

Flora op tennisracket Fiance Knowles

Creaties leiden tot vrolijke momenten in het dagelijks leven

Deze dame barst van de creativiteit en weet via allerlei wegen anderen te inspireren. Danielle heeft niet tot doel om een bepaalde boodschap over te brengen met haar kunst. Ze doet wat ze leuk vindt en waar ze door geprikkeld wordt. Daarover zegt ze: het is fijn als je werk zorgt voor een zonnestraaltje in iemands leven. Instagram is het platform en communicatiemiddel van haar werk.

Lees ook:  Dit zijn de mooiste plekken van IJsland

Borduurkunst hond Fiance Knowles

Borduurkunst portretten Fiance Knowles

Ben je benieuwd op welke andere manieren gewone objecten worden getransformeerd tot kunst? Lees het artikel Schoonheid uit onverwachte hoek|Creatieve schuttingen

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down