Oude tennisrackets worden schitterende borduurhoepels

1756 VIEWS
Oude tennisrackets worden schitterende borduurhoepels

Danielle Clough artiestennaam Fiance Knowles is borduurster en visueel kunstenaar. Deze talentvolle dame komt uit Kaapstad, Zuid-Afrika. Ze weet je blik te vangen met haar kunstzinnige creaties vol kleur. Oude tennisrackets geeft ze een heel ander aanzien.

Vintage spullen en afvalmateriaal worden kunstobjecten

Danielle tovert een oude tennisracket om in een kunstwerk waar de kleuren vanaf spatten. Haar werk lijkt een schilderij maar is zorgvuldig geborduurd. De hoofd onderwerpen zijn flora, fauna en portretten met een humoristische twist. Het resultaat is zeer gedetailleerd en komt echt tot leven. Borduren is ze altijd naast alle andere dingen blijven doen. Het is langzaam uitgegroeid tot deze omvang en populariteit.

“My passion my hobby is my life”

Borduurkunst vogel Fiance Knowles

Van visuele kunst tot radio shows

Kenmerkend is dat ze tweede hands materialen of afval materiaal gebruikt als basis voor haar kunstobjecten.  Danielle is een multi talent met een breed werkterrein. Ze maakt visuele kunst voor muziek evenementen, doet digitaal design voor bedrijven en creëert objecten. Haar stem gebruikt ze voor radio shows. En ze draait haar hand niet om voor het maken van boekomslagen. Daarnaast is Danielle een verdienstelijk fotografe en zie je haar werk terug in lokale en internationale media.

thema's borduurkunst flora fauna portretten

Flora op tennisracket Fiance Knowles

Creaties leiden tot vrolijke momenten in het dagelijks leven

Deze dame barst van de creativiteit en weet via allerlei wegen anderen te inspireren. Danielle heeft niet tot doel om een bepaalde boodschap over te brengen met haar kunst. Ze doet wat ze leuk vindt en waar ze door geprikkeld wordt. Daarover zegt ze: het is fijn als je werk zorgt voor een zonnestraaltje in iemands leven. Instagram is het platform en communicatiemiddel van haar werk.

Lees ook:  9 indrukwekkende schilderijen van naald en draad

Borduurkunst hond Fiance Knowles

Borduurkunst portretten Fiance Knowles

Ben je benieuwd op welke andere manieren gewone objecten worden getransformeerd tot kunst? Lees het artikel Schoonheid uit onverwachte hoek|Creatieve schuttingen

 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Geborduurde silhouetten
Tekenen met naald en draad
Deze kunstenares geeft oud borduurwerk een nieuw leven
Sprookjesachtige borduurkunst met een boodschap