Sprookjesachtige borduurkunst met een boodschap

1 april 2019
348

De Amerikaanse kunstenares Michelle Kingdom maakt indrukwekkende borduurkunst met een boodschap. Haar sprookjesachtige werk legt altijd de nadruk op de vrouw, vaak omringt door planten of dieren. Met oude technieken creëert ze kleine nieuwe werelden in garen, geïnspireerd door een mix van literatuur, herinneringen, mythologie en geschiedenis. 

Modern borduren met oude technieken

Gewapend met haar naald en draad zet Michelle Kingdom onuitgesproken emoties op doek. Haar prachtige borduurwerk laat goed zien wat er allemaal mogelijk is met deze oude techniek. Ze gebruikt lange steken in meerdere lagen om schaduwen, texturen en diepte aan te brengen in haar kunst.

Artikel gaat verder onder de foto's borduurkunst boodschap 1

borduurkunst boodschap 2

Borduurkunst met een boodschap

Michelle Kingdom zet ons op een mooie manier aan het denken, vooral ook door haar eigen beschrijvingen bij haar kunst. Haar werk legt de nadruk op de vrouw en natuurlijke elementen. Vaak draait een werk om een vrouwelijke hoofdpersoon, of lijken meerdere vrouwen een ritueel uit te voeren. Voor Michelle zijn haar doeken en taferelen een reflectie van de menselijke relaties in onze maatschappij. Ze beschrijft het:

Ik creëer kleine werelden in draad om aanhoudende maar moeilijk definieerbare innerlijke stemmen te verbeelden. Stukken literatuur, herinneringen, persoonlijke mythologieën, en referenties naar de kunstgeschiedenis liggen aan de basis van de beelden; samengesmolten verkennen ze menselijke relaties, huiselijkheid en het zelfbeeld

Meer zien

Michelle maakt dus borduurkunst met een diepere boodschap. Je kunt dan ook mijmerend wegdromen bij haar doeken, misschien houden ze je zelfs een spiegel voor. Je kunt meer van haar prachtige en inspirerende werk zien op haar Instagram. Hieronder laten wij alvast een recente selectie zien:

Lees ook:  Sprookjesachtige lijntekeningen

borduurkunst boodschap 3

borduurkunst boodschap 4

borduurkunst boodschap 5

borduurkunst boodschap 7

borduurkunst boodschap 8

borduurkunst boodschap 9

borduurkunst boodschap 10

Wie ook wel raad weet met een borduurnaald is de Russische kunstenares Vera Shimunia. Ze borduurt prachtige kleine landschappen op miniatuurformaat. Ook laat de Japanse kunstenares Ipnot zien dat je klassieke borduurkunst prima in een eigentijds, driedimensionaal jasje kunt steken. 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings