Levende bruggen: een unieke samenwerking tussen mens en natuur

2267 VIEWS
Levende bruggen: een unieke samenwerking tussen mens en natuur

De inwoners van het dorpje Mawsynram in India zijn niet van suikergoed. Ze wonen op een van de natste plekken ter wereld, maar hebben hun leven dapper en optimistisch afgestemd op de nooit aflatende regen. Arbeiders bedekken hun hele lichaam met regenpakken van bananenbladeren en kleurrijke paraplus tekenen het straatbeeld. Maar de meeste bijzondere maatregel zijn de natuurlijke bruggen in het dorp.

Iedere door mensenhanden vervaardigde brug werd na verloop van tijd verwoest door de regenval, een tijdrovend en vooral frustrerend gegeven. Maar op enig moment zijn de bewoners van Mawsynram gaan beseffen dat het geen zin heeft om de strijd aan te gaan met de natuur. Ze besloten ermee samen te werken.

Door de wortels van omliggende bomen door de bamboestokken van de bruggen te leiden, ontstonden langzaam natuurlijke bruggen. Duizend keer sterker en flexibeler dan de bamboebruggen, die nu slechts als tijdelijke oplossing gelden om de bomen te helpen hun wortels over de rivier te laten groeien.

Het was fotograaf Amos Chapple die dit fenomeen prachtig in beeld bracht. Zijn doel is om positieve verhalen te verspreiden. Voor een grote Nieuw-Zeelandse krant en daarna als freelancer reisde hij de hele wereld over, met als doel zijn inspiratie te delen met, het liefst, ook de hele wereld.

Lees ook:  Het Uilendagboek | Sterre wordt volwassen

Meghalaya_01 Meghalaya_02 Meghalaya_03 Meghalaya_04 Meghalaya_06 Meghalaya_07 Meghalaya_08 Meghalaya_09 Rainwater surges through Mawsynram Village during a heavy downpour. Meghalaya_12 Meghalaya_11 Meghalaya_15 Meghalaya_16 Meghalaya_17 Meghalaya_18 Meghalaya_19 Meghalaya_20 Meghalaya_22 Meghalaya_23

 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

12 mooiste watervallen ter wereld
Een buitenaards universum in edelstenen
De natuur als (ijs)kunstenaar
De betoverende schoonheid van het uiterste noorden