Bonaire: het perfecte toevluchtsoord in de Caraïben

19 oktober 2022
210

Wil je naar Bonaire op vakantie, dan heb je een lange vliegreis voor de boeg! Zie jij altijd op tegen een lange vliegreis? Dan adviseren wij om voor Bonaire toch echt je angsten opzij te zetten! Als je namelijk Bonaire als bestemming hebt uitgekozen, ben je bij aankomst al snel je angsten en ergernissen vergeten. De rust, blauwe zee en schitterende natuurgebieden verwelkomen je graag. Welk type reiziger je ook bent. Als je een reis maakt of je besluit naar het eiland te emigreren, moeten de volgende dingen naast de mooiste bestemmingen in Zuid-Amerika absoluut op je bucketlist staan.

Voor de avonturier

Hoewel Bonaire geen groot eiland is en er een vrij rustige sfeer heerst, kun je er ook terecht voor het nodige avontuur. Wat dacht je bijvoorbeeld van kajakken. Op het tropische eiland kun je namelijk de mangroves verkennen. Deze liggen aan de noordkant van Bonaire, wat betekent dat je in de meeste gevallen een tijdje onderweg bent. Neem dan ook voldoende drinken mee tijdens de trip en smeer tijdig een laag zonnecrème op je huid. De mangroves zijn erg belangrijk voor het eiland, in het bijzonder voor onderwaterdieren en het koraal.

bonaire

Verder is Bonaire de perfecte bestemming voor de duiksport. Dat zowel professionele duikers als duik-groentjes gek zijn op de kust van Bonaire is niet verwonderlijk. Er is een grote kans dat je zeeschildpadden en vissen spot wanneer je gaat duiken. Het gebied is zelfs zo bijzonder dat het wereldwijd aangemerkt wordt als een beschermd gebied.

De genieter op Bonaire

Hoewel we vinden dat je de tijd op het eiland optimaal moet benutten om Bonaire écht te leren kennen, mag je ook voldoende rustmomentjes inplannen. De Caraïbische mentaliteit is ontspannen en haast komt er niet in het woordenboek voor, dus tijdens je trip móet je wel de tijd nemen om te genieten. Een activiteit die bijvoorbeeld bij deze levensstijl past, is een rondleiding bij Cadushy Distillery. Cadushy is een zeer smaakvolle likeur die wordt gemaakt van cactus.

Lees ook:  Wat te doen bij een storm?

Als je even helemaal tot rust wilt komen en de vakantie vibe wilt ervaren, moet je beslist een bezoekje hebben gebracht aan één van de mooie stranden die het eiland rijk is. Wat dacht je bijvoorbeeld van Donkey Beach, Bachelors Beach en The Amo Beach? Genieten van een cocktail en een heerlijk hapje kan echter ook bij Chachacha Beach of bij een van de leuke tentjes aan de kust. Ben je vooral op zoek naar de populaire bestemmingen om uit te gaan? Dan ben je op je plek bij de Ocean Oasis Bar.

Voor de dierenliefhebber

Houd je van dieren? Ook dan kom je tijdens een reis naar Bonaire aan je trekken. Als je naar Bonaire vliegt, land je op Flamingo Airport. Dat zegt eigenlijk al voldoende: Bonaire is dé plek voor flamingo’s en dus ook om flamingo’s te spotten. Op Bonaire lopen Flamingo's vrij rond, maar je vindt er ook de Bonaire Wild Bird Reahab. De gebieden waar flamingo’s broeden zijn beschermd en zijn daarom niet toegankelijk voor publiek. In 2018 is er echter een center opgericht om zieke en verweesde flamingo’s op te vangen dat wel toegankelijk is voor publiek.

Een bezoekje aan de Donkey Sanctuary zal een onvergetelijke indruk op je achterlaten. Deze opvang is een beschermde omgeving voor de honderden ezels die er wonen en gewond of ziek zijn. Waar normalerwijs het publiek op afstand wordt gehouden, mag je de beesten op de Donkey Sancuary aaien en komen ze waarschijnlijk zelf al naar je toe om te snuffelen en je een ezel-knuffel te geven. Uiteraard is foto’s maken ook toegestaan. Aangezien de ezels graag hun liefde delen met de bezoekers kun jij als bezoeker iets terug doen, namelijk een ezel adopteren. Dit geld wordt gebruikt om de ezels goed te verzorgen en de Donkey Sanctuary te onderhouden.

Lees ook:  10-jarig meisje met spierziekte vangt de natuur in kleurrijke schilderijen

Plekken die je gezien moet hebben op Bonaire

Zoals we al zeiden raak je niet uitgekeken op Bonaire. Er zijn dan ook hotspots die iedereen gezien moet hebben, of je nu op reis bent of hebt besloten een huis te laten bouwen door een architect op Bonaire. Je ontkomt er niet aan om een bezoekje te brengen aan de hoofdstad Kralendijk. Het stadje is niet groot, maar de gekleurde huizen en de gemoedelijke sfeer maken het wel één van de hoogtepunten van het eiland. In Kralendijk kun je onder andere een bezoek brengen aan Fort Oranje, een verdedigingswerk dat de West-Indische Compagnie liet bouwen. Breng zeker ook een bezoek aan Rincon, de plek op Bonaire die vroeger bekendstond als toevluchtsoord voor piraten.

Bonaire heeft vele plekjes waar je echt naar toe kunt vluchten en je alledaagse zorgen op zij kunt zetten. Besluit je de sprong te wagen en je voorgoed te vestigen op dit eiland, zal ook jij het woord stress en spanning uit jouw vocabulaire verbannen.  Spreken de Caraïben je aan, maar is Bonaire toch niet jouw droombestemming? Dan moet je beslist ook de blogs over Aruba en Curacao lezen.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Met jouw fiets op vakantie: tips voor een veilige fietsvakantie

Kun je je yogamat ook als sportmat gebruiken?

Ontdek de geheimen van chakra healing

Meditatie voor chakra balans: ontdek hoe het werkt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings