Deze bomen transformeren zichzelf tot kleurrijke kunstwerken

3040 VIEWS
Deze bomen transformeren zichzelf tot kleurrijke kunstwerken

Bomen zijn prachtig, vooral als ze vol in bloei staan. Maar deze boom heeft geen bloesem nodig om de mooiste boom van het land te zijn. Bij de Regenboog Eucalyptus is het namelijk de schors die de show steelt. Het lijkt net alsof de boomstam meerdere malen beschilderd is met lagen verf in een variatie aan kleuren en dat deze lagen beginnen af te bladeren, waardoor er een kleurrijk spektakel ontstaat.

Het is echter een natuurlijk proces, waar geen likje verf bij aan te pas komt. Net als dat regenbogen zon en regen nodig hebben om te verschijnen, komt de Regenboog Eucalyptus alleen voor in een warm en vochtig klimaat; voornamelijk in het tropische regenwoud van de Filipijnen.

Levend kunstwerk

De schors van de Regenboog Eucalyptus is glad en de dunne lagen bladderen af terwijl de boom groeit. Een verse laag schors is levendig groen en verandert van kleur wanneer het veroudert: van donkerder groen naar blauw en paars, naar roze-oranje schakeringen tot het een kastanjebruin is. Dan bladdert het weer af en begint het proces opnieuw. Doordat dit proces niet gelijkmatig gebeurt, ontstaat het kleurvolle, gevlekte en gestreepte patroon op de boom. De boom heeft nooit twee keer hetzelfde patroon en kan dus een levend kunstwerk en tevens een briljant kunstenaar genoemd worden.

Lees ook:  De mysterieuze wensbomen van Groot-Brittannië

Hoewel deze boom prachtig in de tuin zou staan, is dit niet aan te raden in Nederland. De boom heeft een constante aanvoer aan vocht en warmte nodig en overleeft geen koude wintermaanden. Daarom hebben wij hier de mooiste foto’s voor je verzameld.

regenboog eucalyptus

regenboog eucalyptus1

regenboog eucalyptus2

regenboog eucalyptus3

regenboog eucalyptus4

regenboog eucalyptus5

regenboog eucalyptus6

regenboog eucalyptus7

regenboog eucalyptus8

regenboog eucalyptus9

regenboog eucalyptus10

regenboog eucalyptus11

regenboog eucalyptus12

regenboog eucalyptus13

regenboog eucalyptus14

regenboog eucalyptus15

 

 

Via: Love these pics. Bron: Under the Rainbow

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Deze 13 bijzondere bomen zijn vermomd als dieren en sprookjesfiguren
Als in een droom: bijzondere boomtunnels
Deze fotografe maakt van bomen poëtische kunstwerken
De bomen in dit oude bos zijn volledige bedekt onder een deken van mos