Boheems overnachten in een authentieke woonwagen

22 januari 2017
200

In een klein dorpje in Drenthe ligt de bijzondere woonwagencamping Het Boheems Paradijs. Hier slaap je niet in een tent of een caravan, maar in een authentiek ingerichte woonwagen. Treed bijvoorbeeld in de voetsporen van Pipo en Mammaloe in een replica van hun bontgekleurde huis op wielen. Zodra je het originele houten trappetje opklimt word je ondergedompeld in een bijzondere levensstijl en geniet je tegelijkertijd van het buitenleven. 

boheemsparadijs7

Bonte inrichting

Elke woonwagen (het zijn er wel 13 in totaal!) heeft zijn eigen bijzonder kenmerken of thema, wat er voor zorgt dat er overal heel veel te zien is. Oma's servies, kitch decoraties en nostalgische meubels verwelkomen je bij het binnenkomen. Zodra het donker wordt geeft de romantische verlichting een idyllische gloed over het campingterrein en een indrukwekkende sterrenhemel onthult zich bij een heldere nacht. 's Ochtends word je gewekt door zingende vogels of grazende koeien en zie je de nevel op de velden langzaam wegtrekken.

Artikel gaat verder onder de foto's >

13112889_1310702468944604_4599871316678435057_o

11866317_1136439543037565_4489850703297073272_n

2017-06-09

Liedjes rond de vuurkorf

Om de bijzondere levensstijl geheel te omarmen en inspiratie op te kunnen doen, zijn er in sommige woonwagens zelfs verkleedkleren en muziekinstrumenten te vinden. Zing liedjes rond de vuurkorf en voel het gras tussen je tenen bij een wandelingetje op blote voeten. Als de kippen er zin in hebben zijn er verse eitjes bij het ontbijt of maak zelf iets lekkers klaar in je eigen kleine keukentje.

Artikel gaat verder onder de foto's >

boheemsparadijs4

boheemsparadijs

boheemsparadijs2

Dag hectisch leven

Ook in de buurt is er genoeg te doen. Een natuurbad en recreatieplas zijn vlakbij voor een frisse duik. Maak een ritje met een huifkar of klim zelf op de rug van een mooi paard. Of maak een tocht langs de dichtstbijzijnde hunebedden. Eigenaren Bert en Alice helpen je graag op weg met een van de vele wandel- en fietsroutes. Graag zelfs. Zij zochten naar een manier om afscheid te nemen van kantoren en hectische levens en hebben zich volledig gestort in creativiteit, avontuur en buiten leven. Ze genieten met volle teugen van het runnen van hun bijzondere camping.

Lees ook:  Kleine huisjes in de natuur: vrijheid in optima forma!

Artikel gaat verder onder de foto's >

boheemsparadijs5

boheemsparadijs6

Wil je ook graag een keertje logeren in een echte pipowagen? Kijk dan voor meer informatie op de website van Boheems Paradijs.


Paradijsvogels Magazine selecteert bijzondere plekken in binnen- en buitenland. Van B&B’s midden in de natuur tot omgebouwde kunstenaarsateliers; deze uitspanningen hebben allemaal een inspirerend karakter en staan garant voor een authentieke en kleurrijke beleving. Hier vind je onze hele collectie. 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Chakra kleuren: ontdek de verbanden en betekenissen

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Palo Santo: de magische krachten van dit heilige hout

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings