Boheems overnachten in een authentieke woonwagen

859 VIEWS
Boheems overnachten in een authentieke woonwagen

In een klein dorpje in Drenthe ligt de bijzondere woonwagencamping Het Boheems Paradijs. Hier slaap je niet in een tent of een caravan, maar in een authentiek ingerichte woonwagen. Treed bijvoorbeeld in de voetsporen van Pipo en Mammaloe in een replica van hun bontgekleurde huis op wielen. Zodra je het originele houten trappetje opklimt word je ondergedompeld in een bijzondere levensstijl en geniet je tegelijkertijd van het buitenleven. 

boheemsparadijs7

Bonte inrichting

Elke woonwagen (het zijn er wel 13 in totaal!) heeft zijn eigen bijzonder kenmerken of thema, wat er voor zorgt dat er overal heel veel te zien is. Oma’s servies, kitch decoraties en nostalgische meubels verwelkomen je bij het binnenkomen. Zodra het donker wordt geeft de romantische verlichting een idyllische gloed over het campingterrein en een indrukwekkende sterrenhemel onthult zich bij een heldere nacht. ‘s Ochtends word je gewekt door zingende vogels of grazende koeien en zie je de nevel op de velden langzaam wegtrekken.

Artikel gaat verder onder de foto’s >

13112889_1310702468944604_4599871316678435057_o

11866317_1136439543037565_4489850703297073272_n

2017-06-09

Liedjes rond de vuurkorf

Om de bijzondere levensstijl geheel te omarmen en inspiratie op te kunnen doen, zijn er in sommige woonwagens zelfs verkleedkleren en muziekinstrumenten te vinden. Zing liedjes rond de vuurkorf en voel het gras tussen je tenen bij een wandelingetje op blote voeten. Als de kippen er zin in hebben zijn er verse eitjes bij het ontbijt of maak zelf iets lekkers klaar in je eigen kleine keukentje.

Lees ook:  B&B Erve Veldink | Hier hoor je alleen de geluiden van de natuur

Artikel gaat verder onder de foto’s >

boheemsparadijs4

boheemsparadijs

boheemsparadijs2

Dag hectisch leven

Ook in de buurt is er genoeg te doen. Een natuurbad en recreatieplas zijn vlakbij voor een frisse duik. Maak een ritje met een huifkar of klim zelf op de rug van een mooi paard. Of maak een tocht langs de dichtstbijzijnde hunebedden. Eigenaren Bert en Alice helpen je graag op weg met een van de vele wandel- en fietsroutes. Graag zelfs. Zij zochten naar een manier om afscheid te nemen van kantoren en hectische levens en hebben zich volledig gestort in creativiteit, avontuur en buiten leven. Ze genieten met volle teugen van het runnen van hun bijzondere camping.

Artikel gaat verder onder de foto’s >

boheemsparadijs5

boheemsparadijs6

Wil je ook graag een keertje logeren in een echte pipowagen? Kijk dan voor meer informatie op de website van Boheems Paradijs.


Paradijsvogels Magazine selecteert bijzondere plekken in binnen- en buitenland. Van B&B’s midden in de natuur tot omgebouwde kunstenaarsateliers; deze uitspanningen hebben allemaal een inspirerend karakter en staan garant voor een authentieke en kleurrijke beleving. Hier vind je onze hele collectie. 

MEER INSPIRATIE

Heb jij je altijd al eens een jonkvrouw of ridder willen voelen? Overnacht in een van deze bijzondere kastelen
Boomhut overnachting: 8x een bijzonder plekje om je een te voelen met de natuur
De blauwe stad van Marokko | Overnachten
Kom thuis in de Oude Zondagschool en wandel door je eigen bos