Boeken om van te watertanden | 6 romans die lijken op een kookboek

7 april 2016
489
kookboek roman

Je hebt mensen die een kookboek lezen alsof het een roman is. Speciaal voor hen (en ook voor de minder professionele koks) zijn er ook romans die lijken op een kookboek. Spannende en ontroerende verhalen bevinden zich in goed gezelschap van originele recepten van zomerse ratatouille tot een pleur-maar-neer-pavlova (waarschuwing: sommige boeken bevatten humor..). 

Voor iedereen die graag de leeshonger als ook de trek in eten stilt, zetten we hier zes verrukkelijke boeken op een rij. Lees smakelijk!

1. Lunch in Parijs - Elizabeth Bard

roman kookboek

Een jonge vrouw vertrekt naar Parijs om te lunchen met een knappe Fransman waar ze hals over kop verliefd op wordt. Maar ze wordt net zo verliefd op de Franse keuken. Van zijn kant is het eveneens liefde op het eerste gezicht: de manier waarop ze haar mes hanteert! Maar ze heeft heimwee en ook moeite met cultuurverschillen. Dit kan ze maar op één manier oplossen: door te koken. Dus voor wie ook last heeft van interculturele miscommunicatie: ga met dit boek de keuken in voor gesmolten chocoladekoekjes of een zomerse ratatouille! Bestel het boek hier.

2. Als ik het niet kan, kan jij het ook - Sara Kroos

roman kookboek

Lijnen en van taarten houden is geen goede combinatie. Behalve dan in dit boek, waarin cabaretière Sara Kroos vertelt over de strijd tegen de extra pondjes en de taarten die ze daarbij bakte. Want helaas (voor Sara..) is bakken haar hobby. Zo maakt ze bijvoorbeeld de beruchte Bourgondiër, een waanzinnige appeltaart die uitstekend helpt bij depressie of eenzaamheid. Of bak de ‘Pleur maar neer Pavlova’: het recept voor vervelende visite… Gelukkig is lachen ook heel goed om calorieën te verbranden! Bestellen kan hier.

Lees ook:  AUGUSTUS | Van culinair wildplukken tot de kunst van het beslissen

3. Was er maar een recept voor rouwen - Anneliese Vonk-van der Zanden

roman kookboek

Je zult maar samen hard gewerkt hebben aan een goed lopend horecabedrijf en dan je partner verliezen. Dat overkwam de schrijfster. In dit boek beschrijft ze hoe ze haar rouw verwerkte: onder andere door te koken met recepten die haar liefde voor haar man onderstrepen. Het toegevoegde zout kwam van haar tranen, toch is dit boek niet alleen een tranendal maar ook een krachtige ode aan haar man waarmee ze laat zien hoe het leven verder kan gaan. Bestellen kan hier.

4. Het kan niet altijd kaviaar zijn - Joh. M. Simmel

roman kookboek

Wanneer je ergens bij een antiquariaat dit boek tegenkomt: niet aarzelen, kopen! Het onwaarschijnlijke verhaal van een keurige bankier die in de Tweede Wereldoorlog tegen zijn zin voor de Britse, Duitse, Franse en Amerikaanse geheime dienst werkt zit vol spanning, humor en recepten. Want hij heeft één principe: hij wil niet doden, maar koken. Dus creëert hij ‘Eieren Josephine’ voor de beroemde artieste Josephine Baker en brengt hij de Reichsführer tot rede met chocoladeflensjes. Komt u doorgaans niet te regelmatig in een antiquariaat, dan kunt u het boek ook gewoon online bestellen.

5. De levensgenieters - Erica Bauermeister

roman kookboek

Op maandag is het restaurant van Lilian gesloten, omdat ze dan kooklessen geeft. Intuïtief weet ze welke ingrediënten haar cursisten nodig hebben om hun twijfels en onzekerheden in het leven achter zich te laten. Geen wonder dat er vriendschappen en liefdes voor het leven opborrelen. Wat je in dit boek vooral leert is dat de juiste verhouding van ingrediënten geen garantie is voor succes, maar dat je vooral moet koken met je hart! Bestel het boek hier.

Lees ook:  Deze antiekmarkten, oogstfeesten en cultuurfestivals vind je alleen maar in Engeland

6. Verrukkelijk! - Ruth Reichl

roman kookboek

Een jonge vrouw die niet meer durft te koken komt in dienst bij een gerenommeerd kooktijdschrift. Ze krijgt toegang tot de correspondentie en komt niet alleen in contact met een altijd klagende abonnee, maar ook met brieven die een jong meisje schreef aan de oprichter van het blad. Haar speurtocht helpt haar om haar eigen verleden ook onder ogen te zien, waardoor ze uiteindelijk de meest verrukkelijke gemberkoek de oven inschuift. Bestel Verrukkelijk hier.

Door: Ron Cornet, hoezegikdat.nl

[hr]

 

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down