Boeken om mee terug in bed te kruipen

9 november 2015
539

Nu het buiten toch echt op winter begint te lijken, is het een uitstekend moment om een 'duvet day' in te plannen: een dag waarop je even niets hoeft van jezelf, lekker onder het warme dekbed blijft liggen en met een goed boek naar een andere wereld reist: maak een voettocht dwars door Amerika, ontdek de evolutietheorie aan de hand van de mossen in het bos of luister naar de liefdesverhalen van een gepensioneerde slotenmaker. Zo maakt u vanuit uw bed misschien nog wel meer mee, dan wanneer u gewoon was opgestaan.
[hr]

Etta, Otto, Russell en James: een heerlijk leesbaar boek over authentiek leven, ouder worden en doen wat je moet doen

Etta, Otto, Russell en James van Emma Hooper is een heerlijk boek. Wanneer de bejaarde Otto op een ochtend beneden komt, vindt hij een briefje van zijn vrouw op de keukentafel: 'Ik loop even naar zee.' Prima, denkt Otto. Ook al is die zee 3.232 kilometer ver weg. Zijn buurman en oudste vriend Russell neemt de boel wat minder licht op, en gaat Emma achterna. Die is zich intussen van geen kwaad bewust, en maakt samen met wolf James haar lange voetreis. Een ontroerend, makkelijk leesbaar verhaal over authentiek leven, ouder worden en doen wat je moet doen.

Het hart van alle dingen: over de vrouw die de evolutietheorie net iets eerder ontdekte dan Darwin

Elizabeth Gilbert kennen we vooral van Eten, bidden, beminnen. Met Het hart van alle dingen schreef ze een heel ander boek: een historische roman over Alma Whittaker, de vrouw die net iets eerder dan Darwin de evolutietheorie ontdekte. Zo goed als ze is in de wetenschap, zo moeizaam vergaat het haar in de liefde en de maatschappij. Een lekkere dikke pil vol prachtige natuurbeschrijvingen, over een sterke, intelligente vrouw die het beste maakt van haar omstandigheden.

Lees ook:  Thee van dennennaalden: gezond en heerlijk winters

De geschiedenis van de liefde: over de Joodse geschiedenis en een grote liefde voor boeken

De geschiedenis van de liefde van Nicole Krauss is zo'n boek dat je, als je het uit hebt, blijft koesteren en meteen weer zou willen lezen. De Joodse slotenmaker Gursky zoekt een verdwenen boek en leert een veertienjarig meisje kennen, wier broertje denkt dat hij de messias is. Krauss verbindt hun wonderlijke verhalen met de Joodse geschiedenis en een grote liefde voor boeken. Bovenal laat zij de verbondenheid zien van mensen met elkaar, dwars over generaties, achtergronden en landsgrenzen heen.
Wist u dat werknemers in Engeland en Amerika vaak recht hebt op een aantal 'duvet days' per jaar? Dat lijkt me nu een goede gewoonte om over te nemen. Mooie boeken genoeg!
[hr]
Cécile Wilbers vindt literatuur een prachtig middel om even stil te staan bij jezelf, bij wie je bent en bij welke keuzes je maakt. De literatuur zit vol personages die dappere keuzes maken, moeilijke situaties overwinnen of nieuwe wegen bewandelen. Dat geeft nieuwe inzichten en inspiratie! Daarom bespreekt ze boeken waar mensen iets aan kunnen hebben, die raken en die inspireren. Dat doet ze in gesprekken, diners en leesretraites, en vanaf nu ook op Paradijsvogels Magazine!
[hr]
Meer boeiende boeken ontdekken? Lees ook over de biografie van Leonard Cohen: hij betoverde zijn publiek keer op keer, maar achter de poëtische teksten ging een grote rusteloosheid schuil. Totdat hij een rigoureuze beslissing nam...
[hr]
Beeld: Mitramirae via Flickr.com (bewerkt met quote van R. Carver)

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down