Bobbie Rose (102) begint aan een carrière als model

3525 VIEWS
Bobbie Rose (102) begint aan een carrière als model

De 102-jarige Bobbie Rose uit Pennsylvania is een supermodel in wording nadat zij werd ontdekt door Bobbi Brown, de make-up en eyewearmagnaat. Ze is onderwerp van gesprek op social media zoals Instagram waarop ze in blazer en met stoere zonnebril wordt geportretteerd.

Bobbie woont op zich zelf, rijdt zelf en doet zelf haar boodschappen. Elke dag gaat ze een rondje golfen en ze organiseert regelmatig familiebijeenkomsten. Omdat ze zichzelf steeds wil uitdagen en nieuwe dingen wil uitproberen, is ze op haar 90ste begonnen met beeldhouwen en heeft ze onlangs het modellenwerk ontdekt.

 Mijn leven begon op mijn 90ste! Het werd toen pas interessant en opeens zag ik overal mogelijkheden

Artikel gaat verder onder de afbeeldingen

Doorzettingsvermogen

Vanaf het moment dat haar moeder (84) overleed op een golfbaan, beweegt Bobbie veel en is ze gestopt met roken. Dat ze inmiddels 102 jaar oud is dankt ze echter aan haar doorzettingsvermogen vindt ze zelf.

Daag jezelf steeds uit ook al voel je je niet zo goed. Je kunt meer dan je denkt!

Toen haar echtgenoot in 1974 overleed is Bobbie begonnen met het volgen van allerlei cursussen. Ze is nu al meer dan 40 jaar actief als kunstenares en werkt het liefst met hout, klei en verf. Haar souterrain fungeert als atelier wat betekent dat ze elke dag de trap af en op moet. Ze is naar eigen zeggen blij met die trap want het zorgt voor de nodige beweging.

Werk van Bobbie Rose

Bobbie-Rose-shot-1

bobbie-rose-treehouse

Blijf bezig en leef je leven

Bobbie wordt door veel dingen geïnspireerd en vindt het heerlijk om steeds bezig te zijn. Als haar wordt gevraagd hoe ze dat toch doet, zo vitaal ouder worden, is haar antwoord steevast:

Hoe moet ik dat nou weten? Ik leef gewoon mijn leven!

Bobbie Rose is niet de enige die positief en met doorzettingsvermogen in het leven staat. Lees meer over deze honderdplussers die geportretteerd werden door fotograaf David Bailey (ook niet meer de jongste maar met zijn inmiddels 80 jaar nog een groentje vergeleken bij zijn modellen). 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

Lees ook:  Kunst maken heeft een positieve invloed op de hersenen

MEER INSPIRATIE

Zo, dat werd tijd: een handig én leuk boek over ouder worden
50 is niet het nieuwe 30
Doris Jones (91) helpt samen met haar 2 katten bij het ontdekken van archeologische sites
Vrouwen hebben de broek aan op het Estlandse eiland Kihnu