Schoenen uit! Vier blotevoetenpaden om deze zomer te ontdekken

5604 VIEWS
Schoenen uit! Vier blotevoetenpaden om deze zomer te ontdekken

Kriebelende grassprieten tussen je tenen, onbekommerd door de modder plonzen, een voetzoolmassage van ronde stenen en boomstammen..een stevige wandeling over een blotevoetenpad is een heerlijke manier om letterlijk ‘te aarden’. Meer dan 200.000 zenuwuiteinden in je voetzool worden geprikkeld, op blote voeten ervaar je de wandeling vanuit een extra dimensie.

Er is inmiddels een aantal speciale blotevoetenpaden aangelegd: hang schoenen en sokken aan de wilgen en stap in de modder!

1. Blotevoetenpad langs Middeleeuwse tuinen | Hof van Twello

Blotevoetenpad | Paradijsvogels Magazine

Huur een gevulde knapzak en trek er op uit zoals men dat in de Middeleeuwen deed. Langs de hoogstamboomgaard, de permacultuurtuin en een hele serie paddenpoelen, het blotevoetenpad op het Hof van Twello is zeer veelzijdig. Uitrusten kan onderweg in een lekkere hangmat. Puur genieten!

2. ’t Blôde Fuottenpaad | Groningen en Friesland (Opende)

Blotevoetenpad | Paradijsvogels Magazine

Dit pad verbindt de twee noordelijkste provincies met een route van gras, water, zand. De wandeling voert over bruggen door sloten, langs velden en tuinen. Het pas is 1,4 kilometer lang, je kunt aan het einde omkeren van het andere uitzicht genieten, of teruglopen via de Fryse Dyk (2,5 kilometer). Je kunt parkeren en de route lokaliseren op de Kaleweg in Opende.

3. Modderbad | Delfstrahuizen

Blotevoetenpad | Paradijsvogels Magazine

In het Friese Delfstrahuizen ligt naast het Tjeukemeer een blotevoetenpad dat je dwars door de weilanden voert. Je krijgt op verzoek een zoekkaart voor  weidevogels en -bloemen mee. Wanneer je de smaak te pakken hebt dan kun je een klein wedstrijdelement aan de wandeling toevoegen door het spel ‘vlaaitrappen’ te spelen… Bij warm weer is het mogelijk om een 100% modderbad te nemen, en dit ook weer af te spoelen in het Tjeukemeer.

Lees ook:  Deze 6 vergeten reuzen zijn verstopt in de natuur van Kopenhagen

4. Wandelen op de zeebodem | Flevoland

Blotevoetpad | Paradijsvogels Magazine

Deze wandelroute van 2,5 kilometer begint bij het Paviljoen met een kout voetenbad. Goed voor de verfrissing en de bloedsomloop. Onderweg passeer je 15 verschillende ondergronden, ieder met een andere masserende werking. Op de verschillende rustpunten of de hoge ‘bungelbank’ geniet je van de weidse natuur. Na afloop kun je op het terras terecht, of neem een kijkje in het Pioniersmuseum of het winkeltje met lokale producten.

Het Zeebodempad is helaas niet voor vroege vogels: het pad opent om 13.00 uur!
Na zo’n heerlijke blotevoetenwandeling last van je voeten? Bezoek je plaatselijke salon voor een voetmassage, je zal merken dat je je daarna terug zoals de oud zal voelen!

Meer inspiratie voor de zomer? Bekijk ook deze Nederlandse stranden waar je (bijna) het rijk voor je alleen hebt!

 

MEER INSPIRATIE

De top 5 mooiste wandelroutes van Drenthe
Wandelen door het prachtige Zuid-Limburg
Het Pelgrimspad: de Camino de Santiago in Nederland
Tijd voor ruimte: de mooiste plekken in Breda om te bezinnen