Bloemschikken voor gevorderden

1108 VIEWS
Bloemschikken voor gevorderden

Rebecca Louise Law begon haar kunstenaarsbestaan met olieverf en doek. Ze wilde dat mensen helemaal op konden gaan in haar werk, maar vond dat het canvas niet dat effect kon creëren wat ze zocht. Ze ging op zoek naar andere materialen en vond deze uiteindelijk dicht bij huis. “Mijn vader is hovenier en kweekt duizenden bloemen. Ik moest deze wel gebruiken!” De groene vingers van haar vader hielpen haar bij het opzetten van haar eerste kunstwerk: een 3D installatie van honderden bloemen die langzaam vanaf het plafond naar beneden lijken te tuimelen.

De afgelopen 5 jaar heeft Law (34 jaar) prachtige werken gemaakt. Omdat ze met verse bloemen werkt moet ze elk werk binnen 24 uur af hebben. Het vergt een grondige voorbereiding en vele handen om elke afzonderlijke bloem op de juiste plek te hangen. Het favoriete moment van Law is wanneer de bloemen langzaam beginnen te verwelken. “Bloemen zijn een soort weggooi object geworden die je in de supermarkt koopt, maar alle dimensies van de natuur, ook het vervalproces, hebben waarde.”

Haar droom is het maken van een bloemeninstallatie die altijd blijft groeien. “Ik zou graag een permanent werk maken in een kerk of een vuurtoren waar ik altijd nieuwe bloemen aan toe kan blijven voegen. Een plek waar mensen nieuwe en oude bloemen zien veranderen en ouder zien worden over de jaren.”

Lees ook:  Vondsten uit de natuur worden botanische kunstwerken

Foto’s doen het werk van Law eigenlijk onvoldoende recht, maar desondanks nodigen de installaties in 2D ook al uit om ze van alle kanten te willen bekijken en je er zelf in onder te dompelen.

Via: rebeccalouiselaw.com

rebecca luise law rebecca luise law2 rebecca luise law3 rebecca luise law4 rebecca luise law5 rebecca luise law6 rebecca luise law7 rebecca luise law8 rebecca luise law9 rebecca luise law10 rebecca luise law11 rebecca luise law12 rebecca luise law13

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Een nieuwe kijk op bloemen
Boeketten van versteende bloemen
Dit huis heeft prachtige tapijten en gordijnen van echte bloemen
Deze vrouw plant wilde tuinen van tulpen in het Nederlandse landschap