9 keer prachtige bloementaarten die eigenlijk te mooi zijn om op te eten

1184 VIEWS
9 keer prachtige bloementaarten die eigenlijk te mooi zijn om op te eten

Taart… Zalig! Sommige taarten zijn heuse kunstwerken op zich. Zo ook de prachtige versierde taarten van Zuid-Koreaanse Soo. Haar bloementaart is zo realistisch dat je twee keer moet kijken voordat je een roosje in je mond stopt.

Bloementaart zorgt voor veel belangstelling

Het in Seoul gebaseerde Atelier Soo is ontzettend populair geworden op internet. Soo haar taarten krijgen behoorlijk veel interesse vanuit de hele wereld. Je komt ook niet iedere dag een bloementaart tegen die zo realistisch is dat je gaat twijfelen aan de de bakker. Soo maakt taarten voor verschillende events als bruiloften en verjaardagen. Logisch, want wie wil er nou niet zo’n mooie bloementaart!

Hoe maak je zulke realistische bloemen?

Soo haar rozen en succulenten van botercrème zou je zo in de tuin planten. Ze heeft veel geoefend om de bloemen zo echt mogelijk te later lijken. Ze geeft tegenwoordig cursussen aan iedereen die wil leren om ook zo’n mooie bloementaart te maken. Daarnaast stopt ze erg veel energie in het maken van de prachtige foto’s, welke soms net lijken op oude schilderijen. Hieronder een overzicht van haar 9 mooiste bloementaarten. Op haar website zijn er nog veel meer te vinden!

 

1.

2.

3.

4.

5.

6.

 

7.

8.

9.

Er zijn nog een aantal fantastisch taarten die je kan ontdekken. Bijvoorbeeld taarten die flirten met het interieur uit de jaren ’70. Of deze taarten, waarbij de bloemen net 3D lijken.

MEER INSPIRATIE

Willekeurige voorwerpen uit de natuur in prachtige composities
Hoe memoires, illustraties en schilderingen samenkomen in een reisdagboek
Waarom kunstenares Yayoi Kusama (90) een obsessie voor bloemen heeft
Miniatuur houtsnijwerk uit de 16e eeuw waar je naar kunt blijven kijken