Bloemenkunst waar je wild(enthousiast) van wordt

2894 VIEWS
Bloemenkunst waar je wild(enthousiast) van wordt

Instagram lijkt soms alleen te gaan over uiterlijkheden en perfecte levens van jonge meiden gehuld in modieuze outfits. Maar voor wie goed zoekt biedt Instagram ook een keus en keur aan prachtige inspiratie. Eerder lieten we bijvoorbeeld deze bijzondere foto’s van de Groningse natuur zien. Of wat dacht je van deze beelden waarin veren, schelpen en andere natuurvondsten gerangschikt zijn in mooie composities.

Ook bloemisten, bloemstylisten en bloemkunstenaars laten op Instagram hun kunsten zien. We maakten een selectie van een paar in het oog springende beelden. Om blij van te worden én misschien om zelf mee aan de slag te gaan!

Electric Daisy Flower Farm

Fiona Haser Bizony is de eigenaresse van de (biologische) flower farm in Bradford-on-Avon (zuid-west Engeland). Fiona en haar team maken creaties voor bruiloften en events en hebben al veel prestigieuze prijzen gewonnen.

 

Soil and Stem

Nicole Land van Soil and Stem heeft haar basis in Utah, Amerika, maar vliegt de hele wereld over voor het geven van workshops en haar stylingwerk voor o.a. campagnes van grote merken. Haar lievelingsbloem is lathyrus, ook wel siererwt genoemd.

 

Tuin van Judith

Judith de Vries is een Nederlandse alleskunner op het gebied van bloemen en planten. Ze heeft een eigen tuin op de Veluwe. En met haar zelfgegroeide bloemen maakt ze fantastische creaties waaronder bloemslingers, -kransen en collages van droogbloemen. Haar kennis deelt ze regelmatig tijdens inspirerende workshops.

 

Tulipinadesign

Kiana Underwood heeft een eigen bloemen design studio in San Fransisco. Met haar team maakt ze prachtige bloemencreaties voor events maar wordt ook veel gevraagd voor tijdschriften en glossies in Amerika. Workshops geeft ze over de hele wereld en zijn altijd binnen mum van tijd volgeboekt.

 

Rowan Blossom

Rowan Lewis verliet de modebranche om zich volledig op bloemenstyling te richten. In haar studio in Notting Hill in Londen haalt ze dagelijks een grote dosis ‘countryside’ naar binnen met haar veldboeketachtige creaties. Ze werkt voor events en heeft ook haar eigen bloemenwebshop.

A post shared by Rowan Blossom (@rowan_blossom) on

 

FlowerSchool New York

Deze vakopleiding leidt de nieuwe generaties bloemkunstenaars van Amerika op. Hun instagramaccount is dé plek om nieuwe creaties en technieken te vinden.   

 

Mooi wat bloemen doen

Mooiwatbloemendoen.nl is een initiatief van Bloemenbureau Holland. Het is bedoeld voor alle bloemenliefhebbers, of je nu een beginner bent of gevorderd. Er staan handige bloemenweetjes op hun site, recepten, en vooral veel stappenplannen voor het maken van uiteenlopende bloemcreaties zoals tafelbundels en bloemkammen.

 

Sophia Kaplan

In 2013 gooide de Australische Sophia het roer om. Ze verruilde haar kantoorbaan in Sydney voor een bloemenopleiding in Parijs. Haar droom was bloemstylist worden. Inmiddels runt ze vanuit Sydney haar bloemenstudio en heeft opdrachten wereldwijd.

 

The Wunderkammer

De Duitse Florian Seyd en Zwitserse Ueli Signer leiden samen het in Amsterdam gevestigde The Wunderkammer. Ze verzorgen bloem- en plantstyling voor hotels, restaurants, beurzen, events, showrooms en bruiloften. En dat doen ze op onnavolgbare wijze. Altijd kleurrijk en met respect voor de natuur.

 

The Green Gallery

The Green Gallery in een online inspiratiemagazine dat bedacht werd door de Nederlandse Nancy Berendsen. Bloemen en planten zijn de muzes voor dit platform en je vindt er dan ook de meest uiteenlopende inspiratie.

 

Andere bloemliefhebbers bekeken ook:

Een dromerig onderwaterballet van bloemen

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

Lees ook:  De prachtige bloemen (en groente) tapijten van Antigua

MEER INSPIRATIE

Het paradijs voor tuinliefhebbers: Landesgartenschau Bad Iburg 2018
Bewonder deze mooie foto’s van bloemen die gemaakt zijn met UV straling
Deze vrouw plant wilde tuinen van tulpen in het Nederlandse landschap
Win!| Een lavendelzadenpakketje voor een boost aan positiviteit