Bloemen van metaal als een ode aan overleden dieren

16 oktober 2017
165

In Japan bestaat er een eeuwenoude techniek om beelden te maken van heet metaal. Deze techniek gaat terug tot de 4e of 5e eeuw en Taiichiro Yoshida is een van de kunstenaars die op deze manier te werk gaat. Hij focust zich vooral op vogels, apen en varkens. 

Wat zo bijzonder is aan het werk van Taiichiro is dat hij gebruik maakt van de schedels van al lang overleden dieren die hij vindt in de natuur of krijgt van hun verzorgers. Hij bouwt een lichaam van metaal om deze schedels heen, maar hij buigt niet heel simpel alleen het metaal in de anatomie van het dier: hij maakt er bloemen en veren van.

Om de beelden helemaal af te werken schildert hij het metaal in een levendige kleur, zoals roze, wit, rood en lichtbruin.  Taiichiro eert de overleden dieren niet alleen met zijn kunst, maar hij geeft hen een nieuw leven vereeuwigd in metaal.

yoshida 2

yoshida 3

yoshida 4

yoshida 5

yoshida 6

yoshida 7

yoshida 8

yoshida 9

yoshida 10

Ook de Britse kunstenaar John Brown weet met metaal wel raad. Hij geeft oud metaal nieuw leven door sculpturen te maken van het dierenrijk met anatomische precisie. Hij maakt onder andere vlinders, paarden, vogels en kikkers van oud bestek en schroeven.

Lees ook:  Origami dieren uit slechts één vel papier

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings