Bloemen poseren voor de camera

28 februari 2015
359

Paul Lange is van origine modefotograaf. Naast zijn werk richtte hij in 2006 zijn lens voor het eerst ook op de bloemen rondom zijn huis in Husdon Valley. Hij breidde zijn werkgebied al snel uit naar de boerderij van een goede vriend en tevens bloemist in New York.
Eén van de projecten die hij daar maakte is 'Big Blooms': op het eerste gezicht lijken dit gewone foto's van allerlei bloemen. Maar wie er langer naar kijkt gaat zien dat Lange elke bloem een eigen persoonlijkheid probeert mee te geven; de bloemen lijken haast te poseren. Hun blaadjes uitgestrekt richting de lens, als een model dat de camera probeert te behagen. Sommige bloemen stellen zich ingetogen op, de blaadjes beschermend om hun kelk gevouwen.
Prachtig hoe Lange elke afbeelding een andere emotie geeft.
Louise 2014
paul lange1
Paulina 2012
175-Paulina, 2012
Carrie 2011
121-Carrie
Paloma 2014
Paloma Herrera
Coco 2011
Coco
Laura 2011
Laura
Fransesca 2011
Francesca
Anastasia 2013
Anastasia
Sybilla 2014
Sibylla
Christine 2014
Christine Legarde

Lees ook:  De stijl van Ans Markus: "Ik stap rustig met een lange avondjurk op de fiets voor een première"

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De rol van orakels in de Griekse mythologie: Voorspellingen en raadplegingen

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down