Bloemen, insecten en paddenstoelen van gerecycled papier

1186 VIEWS
Bloemen, insecten en paddenstoelen van gerecycled papier

Een verzamelaar van ‘ ongewenste dingen’, zo noemt Kate Kato zichzelf. Kate is kunstenares en woont op de grens van Wales. Zij wordt geïnspireerd door de natuur om haar heen en ontwerpt voornamelijk sculpturen van planten en insecten die bestaan uit gevonden en gerecyclede materialen.

Kate werkt vooral met papier en textiel en met behulp van stiksels en borduursels brengt zij alles bij elkaar. Als kind had zij al een liefde voor de natuur en bracht vaak gevonden materialen mee naar huis. Dit had een enorme invloed op haar huidige carrière.

Het geeft haar een gevoel van nostalgie en neemt haar terug naar haar nieuwsgierige kindertijd die haar creativiteit aanwakkerde. Ze werkt voornamelijk met gerecycled papier, want dit heeft een geschiedenis en brengt een verhaal met zich mee.

Ik houd ervan dat mensen kunnen zien waar het materiaal vandaan komt en dat zij kunnen zien wat er uiteindelijk mee is gebeurd. Het oproepen van kinderlijke nieuwsgierigheid want dat hebben we allemaal diep van binnen.

 Zie hieronder hoe Kate te werk gaat en kijk voor nog meer mooie ontwerpen op haar Instagram.

 

kate-13

kate-2

kate-4

kate-3

kate-14

kate-5

kate-6

kate-7

kate-15

kate-8

kate-9

kate-11

kate-17

kate-16

MEER INSPIRATIE

Een sprekende beeltenis van 1 enkel ijzerdraadje
Historische afbeeldingen in een nieuw, keramisch jasje
Schoonheid versterkt schoonheid
Een werk van meer dan 1000 kunstenaars