Bloemen, insecten en paddenstoelen van gerecycled papier

4 oktober 2016
357

Een verzamelaar van ‘ ongewenste dingen’, zo noemt Kate Kato zichzelf. Kate is kunstenares en woont op de grens van Wales. Zij wordt geïnspireerd door de natuur om haar heen en ontwerpt voornamelijk sculpturen van planten en insecten die bestaan uit gevonden en gerecyclede materialen.

Kate werkt vooral met papier en textiel en met behulp van stiksels en borduursels brengt zij alles bij elkaar. Als kind had zij al een liefde voor de natuur en bracht vaak gevonden materialen mee naar huis. Dit had een enorme invloed op haar huidige carrière.

Het geeft haar een gevoel van nostalgie en neemt haar terug naar haar nieuwsgierige kindertijd die haar creativiteit aanwakkerde. Ze werkt voornamelijk met gerecycled papier, want dit heeft een geschiedenis en brengt een verhaal met zich mee.

Ik houd ervan dat mensen kunnen zien waar het materiaal vandaan komt en dat zij kunnen zien wat er uiteindelijk mee is gebeurd. Het oproepen van kinderlijke nieuwsgierigheid want dat hebben we allemaal diep van binnen.

 Zie hieronder hoe Kate te werk gaat en kijk voor nog meer mooie ontwerpen op haar Instagram.

 

kate-13

kate-2

kate-4

kate-3

kate-14

kate-5

kate-6

kate-7

kate-15

kate-8

kate-9

kate-11

kate-17

kate-16

Lees ook:  Een bijzondere vlieger

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings