Bewonder deze mooie foto’s van bloemen die gemaakt zijn met UV straling

2376 VIEWS
Bewonder deze mooie foto’s van bloemen die gemaakt zijn met UV straling

Zo heb je bloemen nog nooit gezien! Fotograaf Craig Burrows gebruikt een speciale techniek waardoor je bloemen eens op een andere manier ziet. Hij maakt namelijk gebruik van UV straling.

Bijzondere kleuren door UV-licht

Ultraviolet licht heeft een kortere golflengte dan het licht dat wij als mensen kunnen waarnemen. Daarom kunnen we het licht niet “zien”, behalve als we het ergens op schijnen. Bijvoorbeeld op een gekleurd armbandje onder de zonnebank. Je kan ultraviolette straling dus ook schijnen op bloemen en dat geeft een waanzinnig effect. Opeens kunnen we kleuren en vlekjes waarnemen die we in het daglicht nooit zouden kunnen zien! Craig fotografeert de bloemen vervolgens met een speciale camera en dat levert prachtige foto’s op.

Any time you shine UV light on a flower or your own skin, it glows. But the glow is so dim any visible light overwhelms it.

De tekst gaat verder onder de foto’s

Vind je deze verlichte bloemen echt prachtig? Vitor Schietti maakt bijzondere en poëtische foto’s van “lichtgevende” bomen. Hij maakt gebruik van lange sluitertijden en dat geeft een waanzinnig effect!

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

Lees ook:  Een verloren kunst | Bloemenkransen voor gevorderden

MEER INSPIRATIE

Vuurwerk van bloemen
Lekker genieten van tuinplanten voor iedereen
Het paradijs voor tuinliefhebbers: Landesgartenschau Bad Iburg 2018
Deze vrouw plant wilde tuinen van tulpen in het Nederlandse landschap