Bewonder deze mooie foto's van bloemen die gemaakt zijn met UV straling

3 mei 2018
691
bloemen

Zo heb je bloemen nog nooit gezien! Fotograaf Craig Burrows gebruikt een speciale techniek waardoor je bloemen eens op een andere manier ziet. Hij maakt namelijk gebruik van UV straling.

Bijzondere kleuren door UV-licht

Ultraviolet licht heeft een kortere golflengte dan het licht dat wij als mensen kunnen waarnemen. Daarom kunnen we het licht niet "zien", behalve als we het ergens op schijnen. Bijvoorbeeld op een gekleurd armbandje onder de zonnebank. Je kan ultraviolette straling dus ook schijnen op bloemen en dat geeft een waanzinnig effect. Opeens kunnen we kleuren en vlekjes waarnemen die we in het daglicht nooit zouden kunnen zien! Craig fotografeert de bloemen vervolgens met een speciale camera en dat levert prachtige foto's op.

Any time you shine UV light on a flower or your own skin, it glows. But the glow is so dim any visible light overwhelms it.

De tekst gaat verder onder de foto's

Vind je deze verlichte bloemen echt prachtig? Bekijk deze blog over de kunst van Japanse bloemen!

Lees ook:  Eetbare bloemen in nostalgische lolly's

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down