Blind Walls Gallery Breda: Street art spotten in het museum op straat

2 VIEWS
Blind Walls Gallery Breda: Street art spotten in het museum op straat

Meer dan 80 muurschilderingen vertellen in Breda het verhaal van de stad. De afgelopen jaren verfraaiden binnenlandse en buitenlandse street artists lege muren met de kleurrijkste kunstwerken voor Blind Walls Gallery.

Werken aan een nieuw stadsgezicht, dat is wat de initiatiefnemers voor ogen hadden. Weg met die grijze en grauwe muren en het materieel erfgoed omarmen op een kleurrijke, eigentijdse manier. Het resultaat is een walhalla voor street art liefhebbers, dat in 2017 zelfs beloond werd met de Brabantse Erfgoedprijs.

Ontdek de verhalen van Breda

Sinds 2015 wordt er al gewerkt aan het museum op straat en het doel van in totaal 100 muurschilderingen komt steeds dichterbij. Het leukste is dat het je als bezoeker op unieke wijze kennis laat maken met Breda. Elke schildering vertelt namelijk een verhaal. De kunstenaars laten zich inspireren door de stad zelf. Zo wordt geprobeerd om zoveel mogelijk het verhaal van de locatie of het gebouw centraal te stellen, bijvoorbeeld met behulp van bewoners die de wijk als geen ander kennen.

Blind Walls Gallery routes

Via de kunstwerken leer je niet alleen de verhalen van de stad kennen, je komt ook op plekken waar je anders ongetwijfeld niet zou komen. De muurschilderingen sieren namelijk niet alleen de binnenstad maar ook de wijken daaromheen. En dat brengt je op unieke plekjes. Van een verborgen hoekje op een parkeerplaats in het centrum, tot een uitbundige muur in de wijk Tuinzicht. De werken zijn uiteraard vrij toegankelijk maar het leukste is om een wandel- of fietstour te doen waarbij je de mooiste werken bezoekt en de verhalen erachter hoort. Je kunt dit ook op eigen gelegenheid doen. Online zijn alle kunstwerken in kaart gebracht. Je vindt hier ook verschillende uitgestippelde routes. Een preview van wat je dan zoal zult zien:

Lees ook:  Met deze muurschildering verbreekt de kunstenaar misschien een record
Blind Walls Gallery
Mantra © Edwin Wiekens, Blind Walls Gallery
Blind Walls Gallery
Hedof © Rosa Meininger, Blind Walls Gallery
Blind Walls Gallery
Maria Hemelvaartkerk, door Isakov © Blind Walls Gallery
Blind Walls Gallery
‘De Vlucht uit Breda’ door TelmoMiel © Edwin Wiekens

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Street art gebaseerd op het Coronavirus
Klassieke meesterwerken vervangen reclames op straat
Lichtgevende konijnen in de stad
Levensgroot onkruid siert de stad