Blind Walls Gallery Breda: Street art spotten in het museum op straat

18 september 2020
158
Blind Walls Gallery

Meer dan 80 muurschilderingen vertellen in Breda het verhaal van de stad. De afgelopen jaren verfraaiden binnenlandse en buitenlandse street artists lege muren met de kleurrijkste kunstwerken voor Blind Walls Gallery.

Werken aan een nieuw stadsgezicht, dat is wat de initiatiefnemers voor ogen hadden. Weg met die grijze en grauwe muren en het materieel erfgoed omarmen op een kleurrijke, eigentijdse manier. Het resultaat is een walhalla voor street art liefhebbers, dat in 2017 zelfs beloond werd met de Brabantse Erfgoedprijs.

Ontdek de verhalen van Breda

Sinds 2015 wordt er al gewerkt aan het museum op straat en het doel van in totaal 100 muurschilderingen komt steeds dichterbij. Het leukste is dat het je als bezoeker op unieke wijze kennis laat maken met Breda. Elke schildering vertelt namelijk een verhaal. De kunstenaars laten zich inspireren door de stad zelf. Zo wordt geprobeerd om zoveel mogelijk het verhaal van de locatie of het gebouw centraal te stellen, bijvoorbeeld met behulp van bewoners die de wijk als geen ander kennen.

Blind Walls Gallery routes

Via de kunstwerken leer je niet alleen de verhalen van de stad kennen, je komt ook op plekken waar je anders ongetwijfeld niet zou komen. De muurschilderingen sieren namelijk niet alleen de binnenstad maar ook de wijken daaromheen. En dat brengt je op unieke plekjes. Van een verborgen hoekje op een parkeerplaats in het centrum, tot een uitbundige muur in de wijk Tuinzicht. De werken zijn uiteraard vrij toegankelijk maar het leukste is om een wandel- of fietstour te doen waarbij je de mooiste werken bezoekt en de verhalen erachter hoort. Je kunt dit ook op eigen gelegenheid doen. Online zijn alle kunstwerken in kaart gebracht. Je vindt hier ook verschillende uitgestippelde routes. Een preview van wat je dan zoal zult zien:

Blind Walls Gallery

Mantra © Edwin Wiekens, Blind Walls Gallery

Blind Walls Gallery

Hedof © Rosa Meininger, Blind Walls Gallery

Blind Walls Gallery

Maria Hemelvaartkerk, door Isakov © Blind Walls Gallery

Blind Walls Gallery

'De Vlucht uit Breda' door TelmoMiel © Edwin Wiekens

Lees ook:  Een buitenaards universum in edelstenen

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings