Blijven spelen | Stoepkrijt als straatkunst

1890 VIEWS
Blijven spelen | Stoepkrijt als straatkunst

Bij de aanblik van een bak stoepkrijt worden wij altijd een beetje nostalgisch. Waar is de tijd dat we onbevangen op beurze knieën vele stoeptegels inkleurden en ontelbare hink-stap-sprong baantjes vervaardigden tot de roze, blauwe en witte kalk in ons haar zat? Wie kreeg er geen nieuwe stoepkrijtdoos voor zijn verjaardag?

Tot je er op een dag gewoon te oud voor was. Feit is dat die gedachte alleen maar een sociaal bepaald fenomeen is. Want waarom zouden we niet gewoon op vrijdagmiddag ons even uitleven op de stoep met een paar van die krijtjes? Heerlijk, met een wijntje erbij. En de regen spoelt het wel weer weg.

Zoals toneelschrijver George Bernard Shaw het mooi uitdrukt:

We stoppen niet met spelen omdat we oud worden, we worden oud omdat we stoppen met spelen

Grafisch ontwerper Tommaso Guerra toont zich een waar kunstenaar met krijt en ‘speelt’ elke dag. Vele restaurants vragen hem om hun krijtborden te voorzien van een strak ontworpen menukaart en daarnaast wordt hij gevraagd om in de publieke ruimte decoratieve tekeningen te maken. Onderstaande trok onze aandacht. Prachtig!

Geïnspireerd? Voor slechts 75 cent bent u de gelukkige eigenaar van een bakje vers stoepkrijt.

stoepkrijt kunst Tommaso Guerra stoepkrijt kunst Tommaso Guerra2 stoepkrijt kunst Tommaso Guerra3 stoepkrijt kunst Tommaso Guerra4

 

Beelden: The Art Elephant

 

MEER INSPIRATIE

Een sprekende beeltenis van 1 enkel ijzerdraadje
Historische afbeeldingen in een nieuw, keramisch jasje
Schoonheid versterkt schoonheid
Een werk van meer dan 1000 kunstenaars