Blijven spelen | Stoepkrijt als straatkunst

20 juni 2016
422

Bij de aanblik van een bak stoepkrijt worden wij altijd een beetje nostalgisch. Waar is de tijd dat we onbevangen op beurze knieën vele stoeptegels inkleurden en ontelbare hink-stap-sprong baantjes vervaardigden tot de roze, blauwe en witte kalk in ons haar zat? Wie kreeg er geen nieuwe stoepkrijtdoos voor zijn verjaardag?

Tot je er op een dag gewoon te oud voor was. Feit is dat die gedachte alleen maar een sociaal bepaald fenomeen is. Want waarom zouden we niet gewoon op vrijdagmiddag ons even uitleven op de stoep met een paar van die krijtjes? Heerlijk, met een wijntje erbij. En de regen spoelt het wel weer weg.

Zoals toneelschrijver George Bernard Shaw het mooi uitdrukt:

[quote text_size="medium"]

We stoppen niet met spelen omdat we oud worden, we worden oud omdat we stoppen met spelen

[/quote]

Grafisch ontwerper Tommaso Guerra toont zich een waar kunstenaar met krijt en 'speelt' elke dag. Vele restaurants vragen hem om hun krijtborden te voorzien van een strak ontworpen menukaart en daarnaast wordt hij gevraagd om in de publieke ruimte decoratieve tekeningen te maken. Onderstaande trok onze aandacht. Prachtig!

Geïnspireerd? Voor slechts 75 cent bent u de gelukkige eigenaar van een bakje vers stoepkrijt.

stoepkrijt kunst Tommaso Guerra stoepkrijt kunst Tommaso Guerra2 stoepkrijt kunst Tommaso Guerra3 stoepkrijt kunst Tommaso Guerra4

 

Beelden: The Art Elephant

 

Lees ook:  Sierlijke straatkunst: kanten patronen worden openbare sieraden

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Griekse mythologie: de schepping van de wereld

Zo wordt alcoholvrije wijn gemaakt

Het troostende effect van begrafenis liedjes

De 6 allermooiste gedichten bij overlijden broer

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings