Blijf in een vertrouwde omgeving wonen met een traplift

29 april 2018
164

We hebben er al vaker over geschreven, wat zijn de mogelijkheden om langer thuis te kunnen wonen? Waarschijnlijk woon jij naar je zin en heb je mooie herinneringen aan jouw huis. Het zou vreselijk zijn als jij jouw huis dient te verlaten omdat je de trappen niet meer op kan komen. Gelukkig is hier een praktische oplossing voor: een traplift. Door een traplift aan te schaffen, kan je als je ouder wordt langer thuis blijven wonen. Het is belangrijk dat jij je nog door je eigen huis kunt bewegen. Een traplift maakt het mogelijk om de trap op en af te gaan, ook al ben je steeds slechter ter been.

Wat is een traplift precies?

Een traplift is niets anders dan een apparaat wat je de trap op en af laat glijden. Wanneer je op leeftijd begint te raken, is het fysiek wellicht onmogelijk geworden om de trap op en af te blijven lopen. Wanneer je erg aan je (t)huis gehecht bent en je nog lang niet wil verhuizen, is een traplift een goede optie. De traplift ziet eruit als een rails langs de trap met daarop een stoel. Wanneer je op de stoel gaat zitten kan je er met een afstandsbediening voor zorgen dat je omhoog of omlaag wordt gereden.

Veel mensen zijn nog redelijk goed ter been of kunnen het thuis met hun rollator prima af. Het enige probleem is vaak de trap in huis of in de flat. Wanneer je verder nog gezond genoeg bent, kan het probleem van het traplopen weggenomen worden. Het is zonde als je direct moet verhuizen doordat je de trap zelfstandig niet op of af kunt. Vandaar dat een traplift dan een enorme uitkomst is en het mogelijk maakt dat je langer in je eigen huis kunt blijven wonen en een verzorgingshuis kan worden uitgesteld.

Lees ook:  Modejournaliste Milou van Rossum (51) over stijl: "Ik houd van niet-al-te-damesachtig"

Hoeveel kost een traplift?

Het grote nadeel van een traplift is het prijskaartje dat eraan blijkt te hangen. Een splinternieuwe traplift begint al snel bij €6.000 euro. Het is een mogelijkheid om tweedehands trapliften aan te schaffen, dat scheelt flink in de kosten. Op die manier ben je al gauw 30% voordeliger uit. De prijs van een traplift wordt berekend naar aanleiding van hoe lang de trap is. Hetgeen wat de traplift zo duur maakt is de rails waar de stoel in komt te staan. Deze traplift rails dient volkomen veilig te zijn en moet ook aan belangrijke veiligheidseisen voldoen. Omdat de traplift jarenlang mee moet gaan, dient deze van sterk materiaal te worden gemaakt. Als je dan zo'n heerlijke traplift hebt rest er nog maar een ding: genieten van je eigen thuis!

Foto door Alexander Zvir

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

Dieren sport door de jaren heen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings