Blijf in een vertrouwde omgeving wonen met een traplift

23 VIEWS
Blijf in een vertrouwde omgeving wonen met een traplift

We hebben er al vaker over geschreven, wat zijn de mogelijkheden om langer thuis te kunnen wonen? Waarschijnlijk woon jij naar je zin en heb je mooie herinneringen aan jouw huis. Het zou vreselijk zijn als jij jouw huis dient te verlaten omdat je de trappen niet meer op kan komen. Gelukkig is hier een praktische oplossing voor: een traplift. Door een traplift aan te schaffen, kan je als je ouder wordt langer thuis blijven wonen. Het is belangrijk dat jij je nog door je eigen huis kunt bewegen. Een traplift maakt het mogelijk om de trap op en af te gaan, ook al ben je steeds slechter ter been.

Wat is een traplift precies?

Een traplift is niets anders dan een apparaat wat je de trap op en af laat glijden. Wanneer je op leeftijd begint te raken, is het fysiek wellicht onmogelijk geworden om de trap op en af te blijven lopen. Wanneer je erg aan je (t)huis gehecht bent en je nog lang niet wil verhuizen, is een traplift een goede optie. De traplift ziet eruit als een rails langs de trap met daarop een stoel. Wanneer je op de stoel gaat zitten kan je er met een afstandsbediening voor zorgen dat je omhoog of omlaag wordt gereden.

Lees ook:  Oudere stijliconen avant la lettre

Veel mensen zijn nog redelijk goed ter been of kunnen het thuis met hun rollator prima af. Het enige probleem is vaak de trap in huis of in de flat. Wanneer je verder nog gezond genoeg bent, kan het probleem van het traplopen weggenomen worden. Het is zonde als je direct moet verhuizen doordat je de trap zelfstandig niet op of af kunt. Vandaar dat een traplift dan een enorme uitkomst is en het mogelijk maakt dat je langer in je eigen huis kunt blijven wonen en een verzorgingshuis kan worden uitgesteld.

Hoeveel kost een traplift?

Het grote nadeel van een traplift is het prijskaartje dat eraan blijkt te hangen. Een splinternieuwe traplift begint al snel bij €6.000 euro. Het is een mogelijkheid om tweedehands trapliften aan te schaffen, dat scheelt flink in de kosten. Op die manier ben je al gauw 30% voordeliger uit. De prijs van een traplift wordt berekend naar aanleiding van hoe lang de trap is. Hetgeen wat de traplift zo duur maakt is de rails waar de stoel in komt te staan. Deze traplift rails dient volkomen veilig te zijn en moet ook aan belangrijke veiligheidseisen voldoen. Omdat de traplift jarenlang mee moet gaan, dient deze van sterk materiaal te worden gemaakt. Als je dan zo’n heerlijke traplift hebt rest er nog maar een ding: genieten van je eigen thuis!

Lees ook:  Oudere stijliconen in Tokyo dragen lekker waar ze zelf zin in hebben

Foto door Alexander Zvir

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

De belangrijkste overwegingen bij langer thuis wonen
Bij deze bakkerij kun je aan het werk zonder te hoeven solliciteren!
Personeel én bewoners vormen samen het dagelijks bestuur van dit verzorgingshuis
Samen oud worden: wonen in een studentenhuis maar dan net even anders