Blauwe bijen

20 april 2020
190

We hebben het aan het Amerikaanse leger te danken dat wij bijen in een heel nieuw licht kunnen zien. Sam Droege, hoofd van het programma van het U.S. Geologisch Onderzoek, is al jaren bezig om alle 4000 bijensoorten in kaart te brengen in Noord-Amerika. Het is minder makkelijk dan het lijkt om al deze bijen correct te identificeren; sommigen zijn namelijk ongelooflijk klein - soms kleiner dan een rijstkorrel...

Hij kreeg hulp van de afdeling van Volksgezondheid binnen het leger. Een moleculaire bioloog ontwikkelde een camera met zo'n gevoelige plaat dat zichtbaar wordt op welke manier insecten steken. Fascinerend is dat toen Droege zijn bijen met deze camera fotografeerde, de bijen vaak helemaal niet zwart met geel bleken te zijn zoals gedacht, maar er juist een levendige klederdracht van blauwe, roze en groene kleuren op na houden.

Dat is een positief inzicht: bijen zijn een belangrijke indicator voor de gesteldheid van onze leefomgeving. Als het leven zo kleurrijk is als het palet van deze bijen, dan tekenen wij ervoor!

bijen1 bijen2 bijen3 bijen8 bijen4 bijen6 bijen7 bijen5

Via: Sam Droege

Lees ook:  Kunstenaar reist de hele wereld over om 50.000 bijen te schilderen

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings