Bizar realistische kunstwerken van glas

24 april 2016
245

Zo tussen 1850 en 1930 hadden vader en zoon Leopold en Rudolf Blaschka een bijzonder beroep: ze maakten deze prachtige glazen sculpturen in opdracht van instellingen en particuliere collecties. Met behulp van de technieken van het glasblazen reproduceerden ze planten, micro-organismen en ongewervelde zeedieren zoals kwallen, slakken, anemonen, koraal en zeesterren. Ze creëerden meer dan 4400 (!) werken die nu voornamelijk in universiteiten en musea te zien zijn.

Fotograaf Guido Mocafico stuitte op dit werk en heeft het gedocumenteerd. Tegen de zwarte achtergrond zijn de glazen dieren en planten haast niet van echt te onderscheiden, alsof ze zo in de donkere zee op de foto zijn gezet. Deze foto's zijn t/m 24 mei 2016 te zien in de Hamiltons Gallery - gespecialiseerd in de moderne meesters van de fotografie - in Londen.

Blaschka2 Blaschka3 Blaschka4 Blaschka5

Blaschka

[hr]

Meer inspiratie opdoen? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen in uw inbox:

[mc4wp_form id="15395"]

Lees ook:  Kunstenaar laat de overgang tussen de werkelijkheid en fantasie zien

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings