Bijzondere woningen wereldwijd

18 augustus 2021
867
architectuur

Waar je ook komt ter wereld, je vindt er bijzondere en typische woningen uit dat land. Denk maar eens aan de karakteristieke rode huisjes in Scandinavië. Of de beeldschone cottages in Engeland. Je hoeft maar één blik op een huis te werpen en je weet meteen in welk land je je bevindt. We bezoeken een paar landen en kijken welke huizen kenmerkend zijn voor dat land. Een rondje om de wereld, om uiteindelijk terug te keren in ons eigen Nederland. Want ook ons land kent een bijzondere stijl die we allemaal kennen. Maar we kijken ook meteen vooruit, om te zien wat de architectuur van Nederland ons in de toekomst gaat brengen. Maar we starten onze reis over de wereld in het prachtige Finland

Finland

Uitgestrekte bossen en majestueuze fjorden. Groen zo ver het oog reikt en prachtige dieren zoals het rendier, die zomaar in je achtertuin kunnen staan. Maar Finland kent ook kenmerkende huizen voor het land. Hier hoef je natuurlijk niet lang over na te denken, we hebben het natuurlijk over de karakteristieke rode huisje die zo prachtige afsteken tegen de groene natuur. De rode huizen horen bij het land en ze staan dan ook vaak op de meest prachtige plekken. Finland kent nog zo’n uitgestrekt en dunbevolkt gebied, dat je er echt in the middle of nowhere kunt wonen. En dat zijn nou net de plekken waar je vaak deze mooie rode huizen ziet staan. Tijdens je wandeling door de natuur of tijdens een mountainbiketocht door de wildernis kom je ze her en der tegen. Het hoort bij het land en Finland kan je niet indenken zonder. En het zijn echte droomhuizen, niet waar?

Lees ook:  De mooiste plekken om te wonen in Limburg

Duitsland

En hoe zit het dan in Duitsland? Ook ons buurland kent een aantal typerende huizen voor het land. Namelijk de schitterende vakwerkhuizen die je in veel kleine, sfeervolle stadje nog kan bewonderen. Deze huizen lijken zo uit een sprookje te komen en je kan er dan ook helemaal bij wegdromen. Gelukkig zijn ze dan ook nog volop te vinden in Duitsland. Sommige stadjes staan nog vol met deze schitterende huizen. Wil je ze een keer bewonderen? Dan raden we je aan om Quedlinburg in het Harz gebergte te bezoeken. Niet alleen de ongerepte natuur zal je betoveren, maar ook het stadje zelf, vol beeldschone vakwerkhuizen. Verder vindt je de vakwerkhuizen in onder andere Celle, Miltenberg en Rotenburg ob ter Tauber. Wil je echt in een sprookje begeven? Bezoek deze stadjes dan rond de kerstdagen. Vele stadje kennen sfeervolle kerstmarken en de stad wordt omgetoverd tot magisch kerstdorp. We kunnen het iedereen aanraden eens rond de kerstdagen een prachtig stadje te bezoeken vol vakwerkhuisjes.

Engeland

De meest romantische streek van Engeland is toch zeker wel het wereldberoemde Cottswolds. Het decor voor menig film en de plek waar Instagram foto’s tot leven komen. De Cottswolds is de meest bijzondere plek van Engeland en staat vol schitterende huisjes. Deze huisjes doen je meteen denken aan Engeland, dat kan niet anders. De Cottswolds is een gebied dat bestaat uit meerdere plaatsen, namelijk Gloucestershire, Somerset, Wiltshire, Warwickshire, Worchestershire en Oxfordshire. De huisjes zijn er sprookjesachtig en de tuintjes typisch Engels. En daarmee bedoelen we: betoverend mooi. Als je ooit de Cottswolds gaat bezoeken, neem dan meteen de prachtige stad Oxford mee in je reis. Maar geniet met name van deze schitterende plek in de groene heuvels van Engeland.

Lees ook:  Zó til je jouw tafel styling naar het volgende niveau

Verenigde Staten

We maken een uitstapje naar een ander werelddeel en steken de oceaan over. We komen aan in de Verenigde Staten van Amerika. De typerende huizen die ze hier hebben, zijn de (vaak houten) huizen met de veranda aan de voorkant. En niet te vergeten, er wappert natuurlijk ook altijd een Amerikaanse vlag ergens. Je ziet ze continu in films, maar ook als je het land bezoekt, kom je deze huizen veelvuldig tegen. En dan weet je het zeker: je bent in de Verenigde Staten van Amerika. Maar niet alleen deze huizen zijn kenmerkend, er is nog een type huis dat je vast en zeker meteen zult herkennen. Namelijk de straten en de huizen van San Francisco. De prachtige stad met de Golden Gate Bridge, maar ook de stad van de bijzondere en steile straten. En natuurlijk de mooie kleurrijke huizen die dicht tegen elkaar aan staan. Een schitterende stad!

Griekenland

Bij Griekenland denk je meteen aan? Ja natuurlijk! De witte huizen met de blauwe daken. Smalle, eeuwenoude straatjes leiden je door kleine stadjes vol schitterende uitzichtpunten over de zee. De huizen zijn wit, de muren zijn wit, maar de daken zijn Grieks blauw. De huizen worden er wit gemaakt omdat ze dan beter tegen de hitte kunnen. Witte huizen blijven van binnen namelijk koeler als de hele dag de felle zon er op staat. Maar natuurlijk mogen de prachtige (roze) bloemen niet ontbreken in het typische Griekse straatbeeld. Je hoeft maar één foto te zien, en je weet meteen dat je je in Griekenland bevindt.

Lees ook:  Thuiswerken, tijdelijk of de toekomst?

Nederland

Na dit rondje over de wereld (nou ja, voornamelijk Europa), zijn we aangekomen in ons eigen mooie land. Want ook Nederland kent een typische bouwstijl waar iedereen ons aan herkent. De huizen staan in hartje Rotterdam en het kan bijna niet anders dan dat je ze wel eens gezien hebt. We hebben het natuurlijk over de wereldberoemde kubuswoningen. Deze woningen zijn overal ter wereld bekend en hebben een bijzondere en moderne bouwstijl. Deze moderne bouwstijl is ook iets dat we steeds vaker terug gaan zien in het Nederlandse straatbeeld. Moderne woningen lijken steeds meer het beeld te domineren. En we hadden je beloofd om even vooruit te kijken om te zien wat de toekomst qua architectuur ons te bieden heeft. En dat is dus de komst van de moderne bouwstijl. Huizen die van alle gemakken zijn voorzien, maar ook huizen met een bijzondere bouwstijl. En dat mag ook wel, na tientallen jaren alleen maar dezelfde soort huizen gebouwd te hebben. Een architectenbureau in Amsterdam heeft dan ook de taak op zich genomen om Nederland te voorzien van schitterende moderne woningen. Hieronder zie je een aantal voorbeelden. Wij zijn in ieder geval al fan!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Populariteit plantaardige levensstijl: waar komt het vandaan?

Het mysterie van Aurora: een natuurlijk lichtspektakel

Alles wat je moet weten: emigreren naar het buitenland!

Hollandse hoogtepunten: wat Nederland zo mooi maakt

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down