
De Australische Siew Heng Boon heeft zich in zeer korte tijd bekwaamd in de kunst van het maken van prachtige 3D taarten met bloemen en andere decoraties. Dat je deze taarten ook kunt eten is bijna niet de geloven.
Haar werken lijken eerder op grote presse papiers dan op eetbare taarten. Maar niets is minder waar. De taarten van Siew zijn wel degelijk om op te eten ... als je deze mooie creaties tenminste durft aan te snijden.
Hoe maak je 3D taarten met bloemen?
In een opgestijfde doorzichtige basis van gelatine of jelly gemaakt van zeewierpoeder en met speciale gereedschappen en natuurlijke kleurstoffen creëert Siew met de hand verfijnde bloemen, blaadjes en bijvoorbeeld vissen. Bedenk daarbij dat zij vanuit de bodem, dus omgekeerd, te werk gaat. Met andere woorden: Siew ziet niet goed wat ze precies doet, maar het resultaat mag er zijn.
Onder de afbeeldingen kun je in een filmpje zien hoe een en ander in zijn werk gaat.
Moeder Natuur doet het haar bijna niet na. Bekijk de prachtige verfijnde bloemen van Maggie Austin, die door een blessure gedwongen werd een carrière switch te maken.