Bijzondere bloementaarten die je ook gewoon kunt eten

9 mei 2018
368

De Australische Siew Heng Boon heeft zich in zeer korte tijd bekwaamd in de kunst van het maken van prachtige 3D taarten met bloemen en andere decoraties. Dat je deze taarten ook kunt eten is bijna niet de geloven.

Haar werken lijken eerder op grote presse papiers dan op eetbare taarten. Maar niets is minder waar. De taarten van Siew zijn wel degelijk om op te eten ... als je deze mooie creaties tenminste durft aan te snijden.

Hoe maak je 3D taarten met bloemen?

In een opgestijfde doorzichtige basis van gelatine of jelly gemaakt van zeewierpoeder en met speciale gereedschappen en natuurlijke kleurstoffen creëert Siew met de hand verfijnde bloemen, blaadjes en bijvoorbeeld vissen. Bedenk daarbij dat zij vanuit de bodem, dus omgekeerd, te werk gaat. Met andere woorden: Siew ziet niet goed wat ze precies doet, maar het resultaat mag er zijn.

Onder de afbeeldingen kun je in een filmpje zien hoe een en ander in zijn werk gaat.Schermafdruk 2018-04-26 13.55.05

taarten met bloemen

taarten met bloemen

taarten met bloemen 1

taarten met bloemen 2

taarten met bloemen 3

taarten met bloemen 4

taarten met bloemen 5

Moeder Natuur doet het haar bijna niet na. Bekijk de prachtige verfijnde bloemen van Maggie Austin, die door een blessure gedwongen werd een carrière switch te maken.

Lees ook:  Overnachten in een bedstee en ontbijten met verse eitjes

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

Dieren sport door de jaren heen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings