Bijzondere paaseieren met amethisten van kristal(suiker)

17 april 2017
369

Banketbakkerstudenten Alex Yeatts en Abby Lee Wilcox spelen dit jaar voor paashaas en brengen deze Pasen een bijzondere verrassing. Voor hun afstudeerproject aan The Culinary Institute of America haalden zij onder leiding van hun chef Peter Greweling inspiratie uit de geologie. Samen maakten zij reusachtige paaseieren lijkend op enorme geoden.

Amethisten van kandijsuiker

Geoden lijken van buiten op vrij saaie bolvormige stenen, maar verbergen aan de binnenzijde prachtige mineralen en kristallen. Ditzelfde geldt voor de eetbare geoden van Yeatts en Wilcox. De buitenzijde van de bolvormige chocolade is weinig bijzonder. De eieren lijken zelfs een beetje lomp door de grootte en het oneffen oppervlak. Maar wanneer de chocolade geoden doorgehakt worden, tref je schitterende amethisten van kandijsuiker.

kristal paaseieren (4)

Maandenlang maakproces

Het maakproces was zenuwslopend voor de studenten, want ze moesten 6 maanden wachten voordat ze het resultaat konden zien. Om de geoden te maken, goten ze chocolade in 12 eivormige gietvormen om te harden en vulden deze met suikersiroop. Vervolgens moesten de kristallen uit zichzelf gaan vormen binnenin de chocolade. Om dit te stimuleren draaiden Yeatts en Wilcox de eieren elke dag om.

kristal paaseieren (1)

Verrassend eindresultaat

Toen de dag eindelijk kwam om de eieren op te hakken waren ze vrij nerveus. Yeats vertelt: “gedurende het proces weet je niet wat er binnenin het ei afspeelt. Je weet dat de kristallen zich vormen, maar je hebt geen idee hoe het eruit zal zien totdat je ze open hakt”. Het maandenlange wachten, voelde waarschijnlijk aan als de miljoenen jaren die kristallen nodig hebben om zich in de natuur te vormen. Maar het was het zeker waard, want het resultaat is niet alleen lekker, maar ook ontzettend mooi!

kristal paaseieren (5)

kristal paaseieren (3)

via Insider dessert
Lees ook:  De magische details van de natuur in papierkunst

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De twaalf Olympische Griekse goden en godinnen

Handige tips voor het onderhouden van je eigen groente in de tuin

Welke bezienswaardigheden in Londen zijn er gratis?

De kracht van creatieve dagelijkse rituelen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings