Bijzondere overnachtingen in Zeeland

25 januari 2020
289

Ben je van plan deze zomer in eigen land op vakantie te gaan? Dan ben je natuurlijk druk bezig met het vinden van een geschikte bestemming. Je ontdekt al snel dat je behoorlijk wat keuze hebt. Dit maakt het er niet makkelijker om op een vakantiebestemming te vinden. Loop je al vast bij het kiezen van een provincie? Kijk dan eens naar een vakantie in Zeeland. Een groot deel van deze provincie ligt aan het water en daarnaast kun je er ook ontzettend veel beleven. Nu je weet in welke provincie je op vakantie gaat, is het zaak om een verblijf te vinden. Om jou een handje te helpen, zetten we hieronder een aantal bijzondere overnachtingen in Zeeland op een rijtje.

1. Slaapstrandhuisjes

Als liefhebber van zee en strand is Zeeland een uitermate geschikte vakantiebestemming. Je kunt overnachten op één van de campings aan zee, maar dit geniet niet ieders voorkeur. Op een camping heb je namelijk rekening te houden met andere gasten. Daarbij komt dat overnachten op een camping niet zo bepaald bijzonder is. Overnachten in een slaapstrandhuisje is dat natuurlijk wél. Zoals de naam al doet vermoeden, staan deze huisjes op het Zeeuwse strand. Zodra je ‘s ochtends ontwaakt in een strandhuisje, kijk je direct mijlenver uit over zee. Bovendien zijn de Zeeuwse slaapstrandhuisjes ideaal op warme dagen. Je kunt namelijk snel een verkoelende duik nemen. En natuurlijk is dit ook de perfecte locatie om ’s avonds de zon in de zee te zien zakken.

2. Overnachten op het water

In Zeeland kun je niet alleen slapen aan het water, maar ook op het water. Op het Grevelingenmeer, in de jachthaven van Bruinisse, tref je namelijk een aantal luxe accommodaties aan. Overnachten op het water is ontzettend rustgevend, want je valt iedere nacht in slaap met het kabbelende geluid van het water. Grote voordeel van een overnachting in een aqualodge is dat je ’s ochtends ontwaakt met een wijds uitzicht over het grootste zoutwatermeer van Europa. En wat misschien nog wel het allerfijnste is: je kunt direct een duik nemen in het water vanaf jouw balkon!

Lees ook:  De Top 5 Bezienswaardigheden in Peru

3. Slaap in een safaritent

Wie aan campings in Zeeland denkt, denkt al snel aan overnachten in een tent. Wil je weleens iets anders dan overnachten in een standaard tent? In Zeeland behoort dit tot de mogelijkheden. In deze provincie kun je de nacht namelijk doorbrengen in een heuse safaritent. Als liefhebber van het buitenleven is dit de perfecte locatie voor jou. De safaritenten bevinden zich tussen de bomen, waardoor je iedere ochtend wakker wordt met het gefluit van de vogels. Ondanks dat je kampeert in de natuur, is de tent toch van alle gemakken voorzien. Het zal jou dus aan niets ontbreken tijdens je vakantie wanneer je overnacht in een safaritent.

4. Slapen in een kunstwerk

Ben je een kunstliefhebber? Dan is een vakantie op de Kuntsweide in Zeeland echt iets voor jou. Je kunt hier namelijk overnachten in een heus kunstwerk. Het gaat hier om de zogeheten B-one, een kunstwerk van Gertjan van der Hoeven. Zijn werk is geïnspireerd op een ruimtesonde en heeft wel wat weg van een bedstee in de buitenlucht. De B-One is overigens niet het enige object waarin je kunt slapen op de Kunstweide. Het is ook mogelijk om hier te overnachten in de ronde Knoert, de look-a-like van de Yurt die door nomaden gebruikt wordt. De Knoert is bedacht door de Zeeuwse kunstenaar Rob Hebing.

5. Overnacht in het gevang

Altijd al eens willen weten hoe het is om een nacht door te brengen in een gevangenis? In het Zeeuwse Vlissingen behoort dit tot de mogelijkheden. Je kunt hier namelijk slapen in De Gevangentoren op de boulevard. Dit is een overblijfsel van de vroegere Westerpoort, die stamt uit de zestiende eeuw. Je overnacht hier echter wel wat luxueuzer dan in het gevang. In de top van de toren bevindt zich namelijk een luxe suite. De vier ramen in de toren geven jou een fraai uitzicht over de Westerschelde en de boulevard.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down