Back to basics met deze bijzondere overnachtingen in Nederland

29 mei 2017
1155
overnachten in de natuur

De zomer lijkt defintief in aantocht! Een mooi moment om er een paar dagen op uit te gaan. Waar sommige mensen het heerlijk vinden om zich te omringen met alle comfort en luxe, vinden anderen het juist een verademing terug te gaan naar de basis en de natuur. Denk: wakker worden met de vogeltjes en meteen de buitenlucht opsnuiven. Geen mensen om je heen behalve je reisgenoot. In slaap vallen met het geluid van wiegend riet en klotsende golfjes. Maar wat zijn nou de beste plekjes voor de meest bijzondere overnachtingen?

Eerder schreven we al over deze mooie studio op eiland de Woude midden in de natuur waar vooral vogelspotters en wandelaars hun hart op kunnen halen. Of deze knusse pipowagen midden in het Someren-Heide natuurgebied. En zo zijn er nog veel meer bijzondere plekjes om midden in de natuur te overnachten en waar je helemaal op jezelf aangewezen bent.

Wij vonden nog een paar leuke adresjes waar je lekker back to basics kunt gaan. Let op: voor sommige heb je wel zeebenen nodig of moet je er niet van schrikken als je opeens een zwijn of een das tegen het lijf loopt.

En o ja, telefoon en tablet kunnen thuisblijven...

Genieten!

1. Overnachten in een safaritent bij het strand in Zeeland

Tent Tholen

Tent Tholen 4

Tent Tholen 2

Ben je op zoek naar een vakantie met rust, ruimte, zee en natuur? Dan is overnachten in deze safaritent aan de Thoolse kust een aanrader. Een ruime tent voorzien van alle gemakken. Aan de andere kant van de dijk, op slechts 75 m afstand, neem je een duik in de Oosterschelde. Je kunt in de omgeving ook vissen en mooie fietstochten maken. Steden als Rotterdam en dorpjes als Domburg liggen op nog geen 50 km afstand.

Lees ook:  Gedicht: Dilemma in bed

2. Kamperen, maar dan op het water

Wissen.jpg
Slapen op een vlot op het water. Wakker worden met fluitende vogeltjes en het geluid van het wiegende riet. Heel bijzonder. En het kan. Op het kampeervlot De Wissen in Limburg midden in het heuvelrijke Maasland. Vanaf je vlot kun je mooie kajaktochten maken en in het prachtige Limburgse heuvelland kun je wandelen, fietsen en genieten van de prachtige natuur. Als je hier niet tot rust komt..

3. Bijzonder overnachten in een heel knus vogelhuis

Vogelhuisje 1

Vogelhuisje 2

Deze unieke vogelhuisjes hangen in een boom in het Zuid-Hollandse Vlaardingen. Je slaapt beneden op de bank of op de slaapvide en je bevindt je midden in de natuur op het terrein van een boerderij. Je kunt ervoor kiezen van een heerlijk ontbijt te genieten op de boerderij, maar je kunt ook je ontbijt verzorgd krijgen in je vogelhuisje. Hoe gezellig is dat!

4. Overnachten in dit ecologische, zelfvoorzienende pareltje in de Amsterdamse natuur

Tiny Inn Adam N 1 bijzondere overnachtingen

Tiny Inn Adam N 2

Tiny Inn Adam N 3

De Tiny Inn staat in de voortuin van een boerderij in Ransdorp met vrij uitzicht over de Waterlanden. Deze ecologische en zelfvoorzienende B&B is helemaal gebouwd op basis van de natuur met zoveel mogelijk gerecycled materiaal. Alle elektrische apparaten werken op zonne-energie. Je buren zijn gezellige grazende vierpoters en tegelijkertijd ben je op een steenworp afstand van de bruisende stad Amsterdam. Een bijzondere overnachtingsplek voor natuurliefhebbers, avontuurlijke stadsbezoekers, romantiek en rust.

5. Logeren in deze unieke historische boot in Harlingen

Langenort 1

Langenort 2

Langenort 3

In de haven van Harlingen kun je op de historische boot Langenort verblijven. Als een echte matroos slaap je in de gezellige kajuit en val je al wiegend in slaap met het geluid van klotsend water. Vanaf het dek kun je genieten van het uitzicht op zee. Ook leuk voor een romantisch weekendje weg.

Lees ook:  Logeer hoog in een Franse eikenboom in deze prachtige boomhut

6. Hier kun je zomaar dieren in het wild tegen het lijf lopen

Emst 1

Emst 5

Emst 6
Dit natuurhuisje in Emst ligt midden in de Veluwse bossen met een weids uitzicht over de weilanden. Overnachten hier betekent omringd zijn door natuur, bossen en dieren in het wild. Omdat het een bosgebied is zonder afzettingen, kun je zomaar dassen, herten en vossen tegenkomen. Voor pianospelers staat er in het huisje een mooie vleugel. Hard erbij zingen mag. Bij mooi weer kun je een duik nemen in het natuurbad het Emstergat op 20 minuten fietsafstand.

7. Bijzondere overnachting op een vlot in Friesland

Vlot 1

Vlot 2 bijzondere overnachtingen

Vlot 3

Wij zien het al helemaal voor ons: vanaf het buitendek van dit vlot genieten van de zonsondergang met een heerlijk glaasje van het een of ander. Nadat je natuurlijk de hele dag genoten hebt van kanovaren of cultuur opsnuiven in de Friese steden als Bolsward, Sneek, Leeuwarden en Franeker in de buurt. En dan heerlijk dicht tegen elkaar aan onder de wol, luisterend naar het geluid van het water. En de dag erna wakker worden met uitzicht op het water. Heerlijk!

8. Dit molenaarshuisje is een echte stilteplek

Back to basics 4

Back to basics

Back to basics 2Om bij dit oude, geheel zelfvoorzienende voormalige molenaarshuisje te komen, loop je eerst 8 minuten door het weiland. Het is de ideale plek om te onthaasten, een boek te schrijven of van de natuur te genieten. Want je komt er zeker (roof)vogels, hertjes, hazen, koeien en ooievaars in de achtertuin tegen. Zoek je toch even de afwisseling van een stad, dan is Leeuwarden een kwartier rijden.

9. Samen rond de kachel in een yurt op Texel

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

bijzondere overnachtingen

Yurt 2 bijzondere overnachtingenAls je bijzondere overnachting zoekt, slaap dan een keertje in een yurt. Deze van oorsprong ronde nomadententen op Texel staan voor geborgenheid, natuur, luisteren naar de wind (en soms regen), een houtje op het vuur met een lekker glaasje wijn of een kopje thee. Wie vertelt er nog een mooi verhaal? De gezellige ronde tent is gemaakt van een geïsoleerde laag. En daarom koel in de zomer, maar juist bij kouder weer extra gezellig rondom de kachel. Een unieke belevenis voor jong en oud.

Lees ook:  Hoe de zon ons leven beïnvloedt

Wil je meer inspiratie opdoen voor zo'n unieke overnachting? Kijk dan ook eens op TravelersMagazine.nl of Bijzondere-Overnachting.nl. Zo vind je nog meer enorm leuke plekken om op een prachtige plek te slapen.

Ben je op zoek naar bijzondere overnachtingen in de natuur in het buitenland, bekijk dan ook eens deze karakteristieke gîtes in de Auvergne.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down