Bijzondere houtsculpturen

15 februari 2017
271

De Koreaanse kunstenaar Jaehyo Lee maakt sculpturen van hout. Zijn beelden zitten tussen kunst en functionele objecten in: het zijn vaak tafels, banken of krukken, maar absoluut geen alledaagse meubels. Hij verbindt verschillende boomstammen met elkaar die hij vervolgens zo schaaft dat alle uiteinden een glad oppervlak vormen. 

Ook zijn sculpturen zonder functionele rol, behalve dan dat ze hun omgeving verfraaien en waanzinnig boeiend zijn om naar te kijken, zijn indrukwekkend. De zacht ogende afwerking van het hout maakt dat je het graag wil aanraken, op een aantal foto's is ook te zien hoe groot sommige werken zijn. Mooi hoe deze kunstenaar enerzijds de vorm van de houtblokken een grote rol laat spelen in zijn werken, maar deze tegelijkertijd naar zijn hand zet door de perfecte rondingen of scherpe hoeken die hij in de sculpturen creëert.

Hier zouden we wel een paar van in de tuin, of het park willen zien!

Jaehyo Lee2 Jaehyo Lee3 Jaehyo Lee4 Jaehyo Lee5 Jaehyo Lee6 Jaehyo Lee7 Jaehyo Lee8 Jaehyo Lee9 Jaehyo Lee10 Jaehyo Lee11 Jaehyo Lee12

Lees ook:  De planten in dit natuurcafé zuiveren de lucht terwijl je luncht

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Met fietsvakantie op latere leeftijd, tips en advies

De paradijsvogelplant: zo verzorg je hem

Met jouw fiets op vakantie: tips voor een veilige fietsvakantie

Kun je je yogamat ook als sportmat gebruiken?

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings