Komkommers, radijsjes en spinazie...gekweekt op Antarctica!

18 april 2018
277

Op Antarctica wordt onderzoek gedaan naar het kweken van groenten onder extreme omstandigheden. Het experiment wordt gedaan om inzicht te krijgen in de mogelijkheden om op den duur groenten te verbouwen in de ruimte. Deze bijzondere groenten spelen een belangrijke rol in het succes van toekomstige langdurige ruimtemissies zoals een verblijf op de maan.

Voor het experiment, dat Eden ISS heet, is een team van onderzoekers afgereisd naar Antarctica. Volgens Esther Meinen (onderzoeker bij Wageningen University & Research) zijn de omstandigheden op de Zuidpool vergelijkbaar met die op bijvoorbeeld Mars.

We hebben gezocht naar een plek die veel op de ruimte lijkt. En dat is gelukt. Deze plek is onbereikbaar, geïsoleerd en er is geen zon.

Bij het bestaande poolstation Neumayer III is een speciale kas neergezet waarin de gewassen licht krijgen van LED-lampen en op een voedingsbodem staan zonder aarde.

Bijzondere groenten

Inmiddels is er met succes geoogst. Komkommers, radijsjes, sla maar ook kruiden, spinazie, tomaten, bietjes en aardbeien. Uiteindelijk moet het mogelijk zijn om ongeveer 4 tot 5 kilo per week te oogsten. Van alle gekweekte groenten worden monsters genomen voor nader onderzoek. Het restant van deze bijzondere groenten gaat lekker naar de bewoners van het poolstation die gedurende hun verblijf daar nauwelijks verse producten op het menu hebben staan.

Uit liefde voor natuur en klimaat reisde Zaria Forman mee op de National Geografic Explorer naar Antarctica. De reis inspireerde haar tot het maken van deze immens grote kunstwerken met een boodschap.

Lees ook:  Vondsten uit de natuur worden botanische kunstwerken

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down