Bijzondere cadeaus voor het leven die grootmoeders hun kleindochters geven

12 januari 2017
471

Wat geef je door in het leven? Naast je eigen geschiedenis, gedachtengoed en nakomelingen zijn er ook vaak voorwerpen die een bijzondere rol vervullen gedurende je leven. Er komt een moment dat het goed is om ze door te geven aan de volgende generaties die er op hun beurt weer mooie ervaringen en een gevoel van zelfbewustzijn aan kunnen ontlenen.

Met deze gedachte startten twee Litouwse kunstenaars, juwelier Giedre Duoble en fotograaf Urne Henriko het fotoproject 'Een cadeau'. Met deze foto's willen ze de boeiende relatie tussen vrouwen van verschillende generaties laten zien, door middel van de voorwerpen die de grootmoeders aan hun kleindochters cadeau deden.

Deze voorwerpen zijn vaak dingen die al jaren meegaan en een grote symbolische waarde hebben. "Ze zijn vaak bedoeld om voor altijd bij je te houden", vertelt Giedre Duoble. De acht foto's staan dan ook symbool voor tijdloze relaties en verbindingen tussen mensen. "Het idee dat de sieraden die ik maak ooit ook deze link kunnen zijn vind ik heel bijzonder en mooi."

Zangeres Dovile Filmanaviciute kreeg van haar grootmoeder Stanislava prachtige zelfgewoven dekens

grootmoeders kleindochters

Juwelier Giedre Duoble samen met haar grootmoederen de Singer naaimachine die ze cadeau kreeg

grootmoeders kleindochters2

Ontwerpster Milda Cergelyte kreeg van haar grootmoeder Vida een doos met oude knopen

grootmoeders kleindochters3

Actrice Toma Vaskeviciute kreeg een handtas die haar grootmoeder vroeger zelf ook droeg

grootmoeders kleindochters4

Tv presentatrice Laime Kybartiene deed haar kleindochters Auguste en Kotryna haar juwelendoos cadeau

grootmoeders kleindochters5

Kleindochter Vilte kreeg van haar grootmoeder en TV presentatrice Bernadetta Lukosiute een stoel cadeau die haar overgrootvader heeft gemaakt. Vilte doet haar huiswerk op deze stoel.

grootmoeders kleindochters6

Ontwerpster Goda Jackute kreeg van haar grootmoeder Elena een ketting van zwarte amber cadeau die zij op haar huwelijk droeg

grootmoeders kleindochters7

Ona Ceslava gaf een oud fornuis aan haar kleindochter en actrice Aiste Lasyte

grootmoeders kleindochters8

Via Bored Panda

 

Lees ook:  Een lounge plek creëren in de tuin

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De strijd tussen Hera, godin van de goden en Heracles

Kleurpsychologie: Hoe kleuren je ruimte beïnvloeden

De voordelen van een sociale media cleanse

De twaalf Olympische Griekse goden en godinnen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings