AUGUSTUS | Van culinair wildplukken tot de kunst van het beslissen

1 augustus 2015
166
culinair wildplukken

Elke maand zet Paradijsvogels Magazine inspirerende en bijzondere activiteiten op een rij. Van verborgen parels tot bekende must sees: deze activiteiten staan garant voor een gezonde dosis inspiratie. Ga in augustus bijvoorbeeld wildplukken met Mevrouw Onkruid, geniet van bijzonder theater aan de Zeeuwse kust of laat u inspireren over de kunst van het beslissen door The School of Life.
Voor het concert van Wim Mertens geven we 5 duotickets weg!
[hr]

Wim Mertens geeft een openluchtconcert in Oostende

wim mertens concert in oostendeMet zijn ruim dertig jaar in het muziekvak heeft de Belgische Wim Mertens zijn sporen wel verdiend. Weinigen zijn zo veelzijdig als hij: Mertens is niet alleen componist, maar ook pianist, klassiek gitarist en zanger. Op zijn 60 (!) albums verkende hij vele (klassieke) composities: naast solo, duo en trio arrangementen schrijft hij ook stukken voor ensembles en hele orkesten. Op 23 augustus treedt hij in ensemble op in het Openluchttheater in Oostende. Wij geven 5 duotickets weg, kijk hier hoe u kans maakt!
23 augustus, Openluchttheater Oostende (België) | www.wimmertens.be
 
[hr]

Culinaire wildplukwandeling in Noord-Holland

culinair wildplukkenNa een feestelijke ontvangst met zelfgemaakte taart en thee uit eigen tuin neemt Maaike Pfann, alias Mevrouw Onkruid, u mee op een wildplukwandeling. U speurt naar wilde groenten en eetbaar onkruid, ondertussen vertelt Maaike u alles over het medicinale gebruik en hoort u oude sagen en legenden over wilde planten. Terug in de grote schuur bereidt u een verrassende maaltijd met het gesprokkelde onkruid en heeft Maaike nog een proeverij voor u in petto, inclusief (on)kruidenwijn, -sap of -thee naar keuze.
22 augustus 10.00 - 14.00 uur in Ilpendam | www.mevrouwonkruid.nl
 
[hr]

Theater en dans in de Zeeuwse buitenlucht | Nazomerfestival

nazomerfestival zeelandHet einde van de zomer wordt gevierd met theater en dans op verrassende locaties in open lucht en in bijzondere gebouwen verspreid over Walcheren: van het strand bij Westkapelle tot in de Abdij van Middelburg. Wende Snijders speelt samen met het Amsterdamse Sinfionette, Joris Linssen & Caramba brengen een vleugje Mexico, en Freek de Jonge komt met zijn band naar Middelburg. Daarnaast zijn er verschillende theatervoorstellingen, waarvan enkele speciaal voor de geselecteerde locaties werden geschreven en alleen in Zeeland zijn te zien!
25 augustus t/m 5 september op Walcheren | www.theaterzeelandia.nl
[hr]

Lees ook:  In deze tent kijk je vanuit je bed naar de sterren

Mondriaan en Nolde in de Natuur | Tentoonstelling

nolde en mondriaan in de natuurIn een unieke samenwerking met de Nolde Stiftung Seebüll toont Villa Mondriaan nooit eerder vertoonde werken van Emil Nolde (1867-1956) vergeleken met het vroege werk van Piet Mondriaan (1872-1944). Wat blijkt? Er zijn in de vroege periode zeer opmerkelijke overeenkomsten tussen beide kunstenaars te zien, zowel op artistiek als persoonlijk vlak. De tentoonstelling zet de werken van deze twee grootmeesters op intrigerende wijze naast elkaar.
16 mei t/m 13 september, Villa Mondriaan | www.villamondriaan.nl
 
[hr]

Festival der Zoete Verleidingen

festival der zoete verleidingHét inspiratie-event voor lekkerbekken, smulpapen, kookgekken, taartenbakkers, smulpapen, jamborees en fruittelers! Op dit Festival der Zoete Verleidingen draait alles om zoet: meer dan 80 stands laten u alles van de lekkerste taarten, bakbenodigdheden, serviezen, tafellinnen, kookboeken, fruit, meelsoorten, ambachtelijke jams, honingdelicatessen en bijzondere koffie- en theesoorten zien en proeven. Doe mee met de smaakworkshop of leer hoe u een fuseaux (een gevlochten bosje lavendelbloemen) maakt!
6 t/m 8 augustus in Sleen, Drenthe | www.festivalzoet.nl
[hr]

De kunst van het beslissen | The School of Life

de kunst van het beslissenKeuzes maken - we doen het allemaal, elke dag - met kleine en grotere gevolgen. En aan elke keuze gaat een proces van wikken en wegen vooraf. Wat u gaat eten vanavond, met wie u trouwt, welke plant er in de vensterbank komt en waar uw volgende huis staat. Hoe bepaalt u wat de juiste beslissing is? Hoe onderscheid je hoofdzaak van bijzaak tijdens zo’n keuzeproces? Wat moet je met gevoelens van twijfel? En: bestaan er überhaupt juiste en verkeerde keuzes? Dit praktische college voor twijfelaars leert u wat voor een type besluitvormer u bent en geeft u technieken om de beste keuzes te maken.
6 augustus 19.00-21.30 uur, Amsterdam | www.theschooloflife.com
 
[hr]

Lees ook:  Online daten voor beginners | "Waar moet ik de tijd vandaan halen?"

Op zoek naar bevers | In een rietaak door de Biesbosch

bevertochten door de biesboschIn een authentieke rietaak, voortgedreven door een motor op zone-energie, gaat u in de vroege avond op zoek naar bevers. De boot leidt u door kleine kreken en geulen van de Biesbosch. De rietaak vaart geruisloos en heeft een geringe diepgang, waardoor deze boot u op plekken brengt waar de reguliere rondvaart niet kan komen. Dé kans om bevers te spotten in hun natuurlijke omgeving! Op dinsdag en donderdagavond zijn er speciale avondbevertochten die door een IVN gids of boswachter worden begeleid.
Dagelijks, vertrek vanaf Jachthaven Vissershang, Hank  | www.biesbosch.nu
 
[hr]
Elke maand op de hoogte blijven van bijzondere en inspirerende activiteiten op het gebied van kunst, cultuur & natuur? Schrijf u in voor de gratis maandelijkse agenda van Paradijsvogels Magazine:
[mc4wp_form id="21400"]
Heeft u een tip voor de redactie? Mail ons!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Chakra kleuren: ontdek de verbanden en betekenissen

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Palo Santo: de magische krachten van dit heilige hout

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings