AUGUSTUS | Van culinair wildplukken tot de kunst van het beslissen

841 VIEWS
AUGUSTUS | Van culinair wildplukken tot de kunst van het beslissen

Elke maand zet Paradijsvogels Magazine inspirerende en bijzondere activiteiten op een rij. Van verborgen parels tot bekende must sees: deze activiteiten staan garant voor een gezonde dosis inspiratie. Ga in augustus bijvoorbeeld wildplukken met Mevrouw Onkruid, geniet van bijzonder theater aan de Zeeuwse kust of laat u inspireren over de kunst van het beslissen door The School of Life.

Voor het concert van Wim Mertens geven we 5 duotickets weg!


Wim Mertens geeft een openluchtconcert in Oostende

wim mertens concert in oostendeMet zijn ruim dertig jaar in het muziekvak heeft de Belgische Wim Mertens zijn sporen wel verdiend. Weinigen zijn zo veelzijdig als hij: Mertens is niet alleen componist, maar ook pianist, klassiek gitarist en zanger. Op zijn 60 (!) albums verkende hij vele (klassieke) composities: naast solo, duo en trio arrangementen schrijft hij ook stukken voor ensembles en hele orkesten. Op 23 augustus treedt hij in ensemble op in het Openluchttheater in Oostende. Wij geven 5 duotickets weg, kijk hier hoe u kans maakt!

23 augustus, Openluchttheater Oostende (België) | www.wimmertens.be

 


Culinaire wildplukwandeling in Noord-Holland

culinair wildplukkenNa een feestelijke ontvangst met zelfgemaakte taart en thee uit eigen tuin neemt Maaike Pfann, alias Mevrouw Onkruid, u mee op een wildplukwandeling. U speurt naar wilde groenten en eetbaar onkruid, ondertussen vertelt Maaike u alles over het medicinale gebruik en hoort u oude sagen en legenden over wilde planten. Terug in de grote schuur bereidt u een verrassende maaltijd met het gesprokkelde onkruid en heeft Maaike nog een proeverij voor u in petto, inclusief (on)kruidenwijn, -sap of -thee naar keuze.

22 augustus 10.00 – 14.00 uur in Ilpendam | www.mevrouwonkruid.nl

 


Theater en dans in de Zeeuwse buitenlucht | Nazomerfestival

nazomerfestival zeelandHet einde van de zomer wordt gevierd met theater en dans op verrassende locaties in open lucht en in bijzondere gebouwen verspreid over Walcheren: van het strand bij Westkapelle tot in de Abdij van Middelburg. Wende Snijders speelt samen met het Amsterdamse Sinfionette, Joris Linssen & Caramba brengen een vleugje Mexico, en Freek de Jonge komt met zijn band naar Middelburg. Daarnaast zijn er verschillende theatervoorstellingen, waarvan enkele speciaal voor de geselecteerde locaties werden geschreven en alleen in Zeeland zijn te zien!

Lees ook:  Mevrouw Onkruid | Lijsterbessen voor een zoete stem

25 augustus t/m 5 september op Walcheren | www.theaterzeelandia.nl


Mondriaan en Nolde in de Natuur | Tentoonstelling

nolde en mondriaan in de natuurIn een unieke samenwerking met de Nolde Stiftung Seebüll toont Villa Mondriaan nooit eerder vertoonde werken van Emil Nolde (1867-1956) vergeleken met het vroege werk van Piet Mondriaan (1872-1944). Wat blijkt? Er zijn in de vroege periode zeer opmerkelijke overeenkomsten tussen beide kunstenaars te zien, zowel op artistiek als persoonlijk vlak. De tentoonstelling zet de werken van deze twee grootmeesters op intrigerende wijze naast elkaar.

16 mei t/m 13 september, Villa Mondriaan | www.villamondriaan.nl

 


Festival der Zoete Verleidingen

festival der zoete verleidingHét inspiratie-event voor lekkerbekken, smulpapen, kookgekken, taartenbakkers, smulpapen, jamborees en fruittelers! Op dit Festival der Zoete Verleidingen draait alles om zoet: meer dan 80 stands laten u alles van de lekkerste taarten, bakbenodigdheden, serviezen, tafellinnen, kookboeken, fruit, meelsoorten, ambachtelijke jams, honingdelicatessen en bijzondere koffie- en theesoorten zien en proeven. Doe mee met de smaakworkshop of leer hoe u een fuseaux (een gevlochten bosje lavendelbloemen) maakt!

6 t/m 8 augustus in Sleen, Drenthe | www.festivalzoet.nl


De kunst van het beslissen | The School of Life

de kunst van het beslissenKeuzes maken – we doen het allemaal, elke dag – met kleine en grotere gevolgen. En aan elke keuze gaat een proces van wikken en wegen vooraf. Wat u gaat eten vanavond, met wie u trouwt, welke plant er in de vensterbank komt en waar uw volgende huis staat. Hoe bepaalt u wat de juiste beslissing is? Hoe onderscheid je hoofdzaak van bijzaak tijdens zo’n keuzeproces? Wat moet je met gevoelens van twijfel? En: bestaan er überhaupt juiste en verkeerde keuzes? Dit praktische college voor twijfelaars leert u wat voor een type besluitvormer u bent en geeft u technieken om de beste keuzes te maken.
6 augustus 19.00-21.30 uur, Amsterdam | www.theschooloflife.com

Lees ook:  Grootmoeders recept voor uienhoestdrank

 


Op zoek naar bevers | In een rietaak door de Biesbosch

bevertochten door de biesboschIn een authentieke rietaak, voortgedreven door een motor op zone-energie, gaat u in de vroege avond op zoek naar bevers. De boot leidt u door kleine kreken en geulen van de Biesbosch. De rietaak vaart geruisloos en heeft een geringe diepgang, waardoor deze boot u op plekken brengt waar de reguliere rondvaart niet kan komen. Dé kans om bevers te spotten in hun natuurlijke omgeving! Op dinsdag en donderdagavond zijn er speciale avondbevertochten die door een IVN gids of boswachter worden begeleid.

Dagelijks, vertrek vanaf Jachthaven Vissershang, Hank  | www.biesbosch.nu

 


Elke maand op de hoogte blijven van bijzondere en inspirerende activiteiten op het gebied van kunst, cultuur & natuur? Schrijf u in voor de gratis maandelijkse agenda van Paradijsvogels Magazine:

Heeft u een tip voor de redactie? Mail ons!

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Mevrouw Onkruid in de boekeditie van Paradijsvogels Magazine
Maak van dit gevreesde onkruid een supergezonde thee, salade of smoothie
Grootmoeders recept voor uienhoestdrank
Waarom Sint Janskruid helpt tegen een winterdip