JULI | Van klassieke muziek in de natuur tot zomercolleges bij de Hortus

1 juli 2015
167
Klassieke muziek in de natuur

Elke maand zet Paradijsvogels Magazine inspirerende en bijzondere activiteiten op een rij. Van verborgen parels tot bekende must sees: deze activiteiten staan garant voor een gezonde dosis inspiratie. Ga in juli bijvoorbeeld naar Wonderfeel, het nieuwste klassieke muziekfestival midden in de natuur, volg een van de zomercolleges bij de Hortus Botanicus in Leiden, of zet de pas erin met de Brakzandtocht over het wad bij Ameland!
En..voor Wonderfeel geven we kaarten weg!
[hr]

Wonderfeel | Klassieke muziekfestival midden in de natuur

Wonderveel klassieke muziek festivalNieuwe musici ontdekken, genieten van muziek in een prachtig natuurgebied, en dit alles met een duurzame insteek? Dit zijn de ingrediënten van Wonderfeel, het nieuwe festival voor klassieke muziek in het natuurgebied Schaep en Burgh in ’s-Graveland. Tussen het groen kunt u hier genieten van meer dan 100 bijzondere concerten, lezingen en muziekdocumentaires. Op de mooiste plekken van het landgoed staan overdekte podia die in harmonie met de natuur zijn ontworpen en opgezet. Precies deze combinatie van muziek en natuur geeft een bijzondere dimensie aan het festival.
24-26 juli op Landgoed Schaep en Burgh, 's-Graveland | www.wonderfeel.nl
[hr]

Zomercolleges bij de Hortus Botanicus in Leiden

bloem
In deze collegereeks staat de ontdekking van de planten centraal. Zes woensdagavonden leidt Arend Bakker u door de boeiende historie van mens en plant. Van planten uit het oerwoud, de eerste landbouw tot medicinale planten. Na de inleiding neemt Arend u mee de tuin in om een aantal exemplaren in het echt te bekijken. U kunt zich aanmelden voor de hele reeks, of een afzonderlijk college bijwonen.
8 juli t/m 12 augutus in de Hortus Leiden | www.hortus.leidenuniv.nl 
 
 
[hr]

Lees ook:  Borduurkunst: schilderen met naald en draad

Paleis op de Dam | Ontdek de verborgen mythen

Paleis op de Dam verborgen verhalenDe muren van het Paleis op de Dam hangen vol met helden uit gouden tijden, oppergoden en titanen, machtige stedenmaagden, liefdevolle godinnen en listige goden. Als deze niet-alledaagse bewoners van het paleis konden spreken, zouden ze wijze lessen en intrigerende verhalen kunnen vertellen over de geschiedenis. Deze zomer licht het Paleis op de Dam een tipje van deze sluier op door deze verborgen mythen te presenteren aan de hand van een aantal bijzondere kunstwerken.
3 juli t/m 27 september | www.paleisamsterdam.nl 
 
[hr]

Workshop bessen inmaken | De Kruudhof, Gelderland

workshop bessen inmakenDe bessen staan in de zomer in letterlijk in volle glorie. Direct van de struik zijn ze heerlijk, maar u kunt er ook allerlei heerlijkheden mee bereiden waar u tot laat in jaar van kunt genieten: sappen, sauzen en diverse soorten jam. Alle combinaties zijn mogelijk! En denk ook eens aan wat verse kruiden als extra pittige smaakmaker. Bij de Kruudhof in Halle, Gelderland, plukt u tijdens de workshop zelf de bessen die u lekker vindt om er vervolgens in de kookstudio mee aan de slag te gaan.
15 juli van 9 tot 12 uur bij de Kruudhof in Halle | www.achterhoekagenda.nl 
 
[hr]

BKO Quintet | Malinese Jazz in het Bimhuis, Amsterdam

BKO Quintet in het Bimhuis AmsterdamBKO is de internationale afkorting voor Bamako, de hoofdstad van Mali en tot de burgeroorlog uitbrak een broedplaats van vele muzikale talenten. De groep is samengesteld uit muzikanten van o.a. Oumou Sangaré en Salif Keita. Als een symbolisch gebaar brengt het BKO Quintet verschillende zangstijlen samen: de griot-traditie van het platteland en de dons, bekend van de nachtclubs uit de grote stad. Het resultaat zijn krachtige en spannende nummers met akoestische, traditionele instrumenten en elektrische varianten.
Vrijdag 3 juli 2015 20.30 uur in het Bimhuis in Amsterdam | www.bimhuis.nl
[hr]

Lees ook:  Prachtige wandelroutes

Van Brakzand naar Schiermonnikoog | Wadlopen in kleine groep

wadlopen kleine groepenNormaal gesproken is de tocht naar Schiermonnikoog over het wad een van de zwaarte wadlooproutes. Het voordeel van starten vanaf Brakzand is dat u onderweg heel weinig slik tegenkomt, daardoor is de tocht ook geschikt voor de minder geoefende loper. U verzamelt in Lauwersoog waar vandaan u met de boot naar Brakzand vaart. Vanaf hier is het ongeveer 2,5 uur lopen naar Schiermonnikoog, waarna u de boot weer terug kunt nemen naar Lauwersoog. Een prachtige zomerwandeling over het wad!
Diverse dagen in juli | www.wadlopenmetkleinegroepen.nl
 
[hr]

Landelijke open Imkerijdag | Heel Nederland

bezoek een imker270 imkers en verenigingen in het hele land stellen het weekend van 11-12 juli hun deuren open. Ze vertellen met passie over hun werk als imker, wat er bij komt kijken, hoe de werksters, darren en de koningen samenwerken en hoe het proces van oogsten van de honing in zijn werk gaat. Geniet van de vele beschikbare honingproducten en laat u informeren over de mogelijkheden om uw balkon of tuin bijvriendelijk in te richten. Leerzaam en inspirerend!
11-12 juli | Kijk welke imkerijen bij u in de buurt meedoen: www.bijenhouders.nl
 
[hr]

Tentoonstelling Slot Zeist | Juane Hui Xue schildert licht en schaduw

Juane Xue schildert met licht en schaduwJuane Hui Xue (1962) was als kind in China al een klein tekenwonder. Haar vader, die als eerste besefte hoeveel het licht in het leven van zijn dochter betekende, gaf haar de bijnaam Hui, dat zonneschijn betekent. In Slot Zeist is haar serie 'Verlaten tafels' te zien: bewegende stillevens die scenes verbeelden van een gezellig samenzijn waarvoor we net te laat komen. Xue: "Wijn verbindt, drempels tussen mensen vallen weg. We zien verlangens, wensen en verwachtingen." Maar bovenal wil ze in het kleurrijke spel van licht en schaduw haar contact met het doek tonen.
30 juni t/m 30 augustus in Slot Zeist |  www.slotzeist.com
[hr]
Elke maand op de hoogte blijven van bijzondere en inspirerende activiteiten op het gebied van kunst, cultuur & natuur? Schrijf u in voor de gratis maandelijkse agenda van Paradijsvogels Magazine:
[mc4wp_form id="21400"]
Heeft u een tip voor de redactie? Mail ons!
 

Lees ook:  Goede voornemens gemaakt voor 2023? Zo houd je ze vol!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings