Het prachtige zusje van het Noorderlicht: het Zuiderlicht

26 juni 2017
1094

Iedereen is welbekend met de aurora borealis, ofwel: het Noorderlicht. Het groene licht dat 's avonds aan de hemel danst van Scandinavië tot aan de Noordpool. Vooral in de winter is dit licht goed waar te nemen. Maar het Noorderlicht heeft ook een zusje: aan de andere kant van de wereld, in Australië, Nieuw-Zeeland en Antarctica is het Zuiderlicht, ook wel aurora australis, te bewonderen. 

Het Zuiderlicht wordt net als het Noorderlicht veroorzaakt door de magnetische wrijving van elektrisch geladen deeltjes die door de zon worden uitgestoten. Zodra deze deeltjes de atmosfeer van de aarde raken, ontstaat dit lichtverschijnsel.

Het licht beweegt zich vervolgens heel elegant, als een soort gordijnen in de wind, aan de hemel. Gelukkig zijn er genoeg mensen geweest om het Zuiderlicht vast te leggen.

Hieronder volgt een kleine selectie van de mooiste foto's.

Aurora Australis in New Zealand

This is a picture Southern Light (Aurora Australis) at church of the good shepherd Mackenzie Country, New Zealand. Above the church there is visible Milky Way (our galaxy) and two Magellanic Clouds (or Nubeculae Magellani).

The Aurora Australis, southern lights, over the May Hills on the Hollyford track in Fiordland, South Island, New Zealand.This is a very rare occurance due to the high rainfall and cloud cover in this area.The Hollyford track is a world famous hike that many walkers aspire to.

Aurora Australis reflecting in Lake Tekapo, with Tekapo and Mt John

ZL 8

Afgelopen maart is er vanuit Nieuw-Zeeland een speciale vlucht richting Antarctica gegaan om het Zuiderlicht dichtbij en vanuit de lucht te kunnen aanschouwen, te zien in onderstaand filmpje:

Om een mooi natuurfenomeen te aanschouwen hoef je gelukkig niet altijd naar het eind van de wereld af te reizen. Soms hebben wij ook in Nederland geluk. Bijvoorbeeld met een zomerse meteorenregen

boredpanda.com, natgeotraveler.com

Lees ook:  De nachtelijke schoonheid van Finland

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down