Een bijzonder liefdesverhaal als inspiratie om in de liefde te blijven geloven

15 januari 2018
273

Dat de foto's die bruiloftsfotografe Amber Robinson van haar 47 jaar getrouwde ouders op instagram zette meer dan 7000 keer gedeeld zouden worden had geen van hen verwacht. Amber besloot vader Marvin (70) en moeder Wanda (67), na bijna een halve eeuw huwelijk op de gevoelige plaat vast te leggen. Maar het was hun voorbeeld van onvoorwaardelijke liefde die de harten van het grote publiek gestolen heeft.

In voor en tegenspoed

Ambers' ouders zijn middelbareschoolliefjes, maar waren op het eerste gezicht geen voor de hand liggend setje. De populaire voetballer Marvin heeft de verlegen Wanda uit een klein dorp meer dan tien keer uit moeten vragen voordat ze het aandurfde met hem op date te gaan.

Na ruim een jaar besloten de twee te trouwen en worstelden meer dan 10 jaar met onvruchtbaarheid voordat ze tóch twee gezonde dochters op aarde hebben gezet. De jaren die volgden klommen ze op uit een dal van financiële tegenspoed en versloeg Marvin, die al zijn hele leven aan multiple sclerosis lijdt, kanker. Niet één ... maar twee keer. Amber noemt haar ouders hét voorbeeld van wat voor haar onvoorwaardelijke liefde betekent.

Ik en mijn zus groeiden dankzij onze ouders op met een realistische kijk op liefde. Mijn ouders waren samen arm, samen rijk. Samen hebben zij de test van ziekte doorstaan. Zij zijn het voorbeeld dat een bruiloft slechts één dag is, maar een huwelijk voor altijd.

Artikel gaat verder onder de afbeelding
47 jaar huwelijk - uitgelicht

Stralend en giechelend op de foto

In haar werk maakt Amber eigenlijk alleen die paar gelukzalige uren vlak voor en na de bruiloft mee. Met deze fotoserie van haar ouders wilde ze laten zien hoe de jaren die volgen er uit kunnen zien wanneer de liefde standhoudt. Tijdens de shoot heeft Amber geprobeerd het authentieke geluk wat haar ouders vandaag de dag nog steeds uitstralen vast te leggen.

Lees ook:  Ingmar Heytze draagt Voor de liefste onbekende voor

Wat begon als een wat formele fotoshoot mondde uit in twee giechelende tieners die de vonk van hun eerste jaar verkering in 1968 samen herbeleefden. Niemand had verwacht dat de foto's zo zouden worden toegejuicht, zeker Wanda niet: 'niemand zit toch te wachten op twee zoenende mensen op leeftijd'. Maar op social media worden de twee tortelduifjes bejubeld met woorden variërend van prachtig tot inspirerend.

Voordat Amber onderstaande foto maakte vroeg ze haar moeder aan haar vader te vertellen waarom ze trots op hem is

47 jaar getrouwd - foto 2

47 jaar getrouwd - foto 1

En zijn zulke mooie gevoelens en momenten in de liefde dat we in dit artikel de speciale uitdrukkingen die ze hier in verschillende landen voor gebruiken op een rijtje zetten. De meest toepasselijke op Marvin en Wanda is toch wel het Chinese zhi zi zhi shou, yu zi xie lao:  ‘hand in hand samen oud worden’.

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Chakra kleuren: ontdek de verbanden en betekenissen

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Palo Santo: de magische krachten van dit heilige hout

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings