Biologisch borduurwerk van prachtige bacteriën en schimmels

6 april 2018
697

De Britse kunstenares Elin Thomas gebruikt petrischaaltjes om bijzonder borduurwerk in te laten groeien. Een petrischaal is een rond glazen of kunststof schaaltje dat veel gebruikt wordt in de biologie voor het maken van kweken. Elin creëert intrigerende landschapjes waarvan we bijna niet kunnen zeggen of het nu gaat om beschimmeld borduurwerk of geborduurde schimmels. 

Bijzonder borduurwerk

Elin voert haar 'wetenschappelijke experimenten' met wol en garen uit. Haar borduur- en haaktechnieken gebruikt ze om bacteriën en schimmels als het ware te laten groeien op de voedingsbodem van gefilte wol in een petrischaaltje. Het levert prachtige werkjes op.

bijzonder borduurwerk 3

bijzonder borduurwerk 4

bijzonder borduurwerk 1

bijzonder borduurwerk 5

bijzonder borduurwerk 6

bijzonder borduurwerk 7

bijzonder borduurwerk 8

Ook bijna niet van echt te onderscheiden zijn deze prachtige borduurwerkjes van de Japanse kunstenares Ipnot. De klassieke borduurkunst in een eigentijds jasje steken bij uitstek.

Lees ook:  Welke theaters vind je in het London theater district?

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down