Driedimensionale borduurkunst komt tot leven

1 februari 2018
449

Het is mooi om te zien hoe de nieuwe generatie artistiekelingen keer op keer de traditionele methodes een inventieve draai weten te geven. Ipnot heeft de klassieke borduurkunst in een eigentijds jasje gestoken door al haar afbeeldingen in het driedimensionale vlak tot leven te brengen. 

Oma's ambacht in een nieuw jasje

Deze Japanse kunstenares werd naar eigen zeggen haar hele kindertijd omringd door creatieve mensen. Borduren was de artistieke uitingsvorm waar ze al op jonge leeftijd tot aangetrokken werd, voornamelijk door haar oma: "Bezig zijn met naald en draad zag er bij haar zo ontspannen en plezierig uit". Vanaf dat moment heeft Ipnot het borduren continu opnieuw uitgevonden en bestaat haar laatste werk uit eten, drinken en dieren die zo van het klassieke canvas afgesprongen lijken.

Artikel gaat verder onder de afbeelding
Ipnot - uitgelicht

Nét echt

Ipnot vergroot het realisme van haar borduurwerk, wat naar eigen zeggen nog steeds haar hobby is, door ze tentoon te stellen temidden van hun werkelijke evenknie en omgeving. Zo stapelt ze rijst van naald en draad gewoon in een kom, neemt ze vogeltjes mee naar buiten en prikt eten met een vork van haar doek af. Haar Instagram staat vol verbazingwekkende kunstwerkjes.

Eten is Ipnot's favoriete subject om in hun natuurlijke omgeving ten toon te stellen

Ipnot - borduur 3

Ipnot - borduur 1

Ipnot - borduur 2

Ipnot - borduur 2b

Ipnot - 10

Ipnot - 12

Ipnot borduur - 11

Ipnot - borduur 4

Ipnot - 11

Ook kleine dieren weet Ipnot driedimensionaal tot leven te borduren

Ipnot - 17

Ipnot - 16

Ipnot - borduur 10

Ipnot - borduur 11

Ipnot - uitgelicht

In dit artikel zijn nog vier kunstenaars die laten zien hoe eigentijds dit medium is. Van enorme geborduurde sculptuurwerken tot fotografie die tot leven is gebracht met kleurrijk draad. 

 

Lees ook:  Geborduurde werken van aquarel | Sabatina Leccia

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Griekse mythologie: de schepping van de wereld

Zo wordt alcoholvrije wijn gemaakt

Het troostende effect van begrafenis liedjes

De 6 allermooiste gedichten bij overlijden broer

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings