Bij het kopen van een pak, let je op het volgende

28 augustus 2021
255
Kostuum heren

Het kopen van een pak is voor de meesten van ons geen alledaagse bezigheid. Daarnaast is het ook nog een investering in twee van de belangrijkste zaken in het leven, namelijk geld en tijd. Vanzelfsprekend wil je uiteraard dat je gelijk de juiste investering maakt. Daarom leggen we je graag uit waar je zoal op moet letten bij de aankoop van zo’n kostuum voor heren. Met onze tips is het bijna onmogelijk om nog de fout in te gaan en weet jij optimaal voor de dag te komen.

Neem alle tijd

Doorgaans gaat een kostuum voor heren tussen de vijf en tien jaar mee. Om die reden is het dus een goed idee om geen overhaaste beslissingen te maken. Neem rustig de tijd bij de aanschaf: pas verschillende jasjes, voel de stoffen en bekijk ook vooral hoe het je staat. Wees dus zeker niet bang om een winkel in- en uit te lopen zonder iets te kopen.

Kies een stof die bij jou past

Als je ervoor wilt zorgen dat jij je altijd thuis voelt in je pak, moet je de juiste stof kiezen. Voel tijdens het koopproces de structuur en flexibiliteit van de verschillende stoffen. Let ook zeker goed op of de binnenstof los zit van de buitenstof. Als dat niet het geval is, moet je direct het jasje terughangen. Ga ook zeker langs bij de wat duurdere winkels om alleen al even aan de stoffen te voelen. Want de juiste stof zal ervoor zorgen, dat jij het pak draagt en niet andersom.

Lees ook:  De beste Thrift Shops van Nederland

Niet te veel poespas

Een bloemenrandje rond de stiksels? Dat raden we je ten zeerste af. Net zoals een pak met gouden knopen. Al die overdreven details gaan nog sneller vervelen dan een vrolijk telefoonhoesje en dat is zeker niet de bedoeling. Je wilt immers dat je pak meerdere jaren mee gaat. Bij een trouwkostuum kom je er wellicht nog mee weg, maar ook daar zeggen we over: less is more. Zoek dus vooral een jasje met niet te brede revers, maximaal twee knopen of wellicht een double-breasted knopenrij. Voor de pantalon geldt dat de pijpen mooi langs je benen vallen, maar niet te breed, wenselijk zonder bandplooi en wederom niet teveel poespas rond de zakken.

Probeer alvast te combineren

Denk bij de aanschaf van een pak alvast over welk overhemd er goed bij past, welke schoenen je er onder aan kunt doen en of het jasje misschien ook wel op een spijkerbroek past. Je eerste kostuum voor heren zul je namelijk naar alle waarschijnlijkheid veel dragen, dus zorg ervoor dat deze past bij meerdere gelegenheden. Je trouwkostuum is natuurlijk een ander verhaal, deze is voor slechts één gelegenheid van groot belang.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down