Bij het kopen van een pak, let je op het volgende

52 VIEWS
Bij het kopen van een pak, let je op het volgende

Het kopen van een pak is voor de meesten van ons geen alledaagse bezigheid. Daarnaast is het ook nog een investering in twee van de belangrijkste zaken in het leven, namelijk geld en tijd. Vanzelfsprekend wil je uiteraard dat je gelijk de juiste investering maakt. Daarom leggen we je graag uit waar je zoal op moet letten bij de aankoop van zo’n kostuum voor heren. Met onze tips is het bijna onmogelijk om nog de fout in te gaan en weet jij optimaal voor de dag te komen.

Neem alle tijd

Doorgaans gaat een kostuum voor heren tussen de vijf en tien jaar mee. Om die reden is het dus een goed idee om geen overhaaste beslissingen te maken. Neem rustig de tijd bij de aanschaf: pas verschillende jasjes, voel de stoffen en bekijk ook vooral hoe het je staat. Wees dus zeker niet bang om een winkel in- en uit te lopen zonder iets te kopen.

Kies een stof die bij jou past

Als je ervoor wilt zorgen dat jij je altijd thuis voelt in je pak, moet je de juiste stof kiezen. Voel tijdens het koopproces de structuur en flexibiliteit van de verschillende stoffen. Let ook zeker goed op of de binnenstof los zit van de buitenstof. Als dat niet het geval is, moet je direct het jasje terughangen. Ga ook zeker langs bij de wat duurdere winkels om alleen al even aan de stoffen te voelen. Want de juiste stof zal ervoor zorgen, dat jij het pak draagt en niet andersom.

Lees ook:  Met deze hippe schoenen kom jij de zomer door

Niet te veel poespas

Een bloemenrandje rond de stiksels? Dat raden we je ten zeerste af. Net zoals een pak met gouden knopen. Al die overdreven details gaan nog sneller vervelen dan een vrolijk telefoonhoesje en dat is zeker niet de bedoeling. Je wilt immers dat je pak meerdere jaren mee gaat. Bij een trouwkostuum kom je er wellicht nog mee weg, maar ook daar zeggen we over: less is more. Zoek dus vooral een jasje met niet te brede revers, maximaal twee knopen of wellicht een double-breasted knopenrij. Voor de pantalon geldt dat de pijpen mooi langs je benen vallen, maar niet te breed, wenselijk zonder bandplooi en wederom niet teveel poespas rond de zakken.

Probeer alvast te combineren

Denk bij de aanschaf van een pak alvast over welk overhemd er goed bij past, welke schoenen je er onder aan kunt doen en of het jasje misschien ook wel op een spijkerbroek past. Je eerste kostuum voor heren zul je namelijk naar alle waarschijnlijkheid veel dragen, dus zorg ervoor dat deze past bij meerdere gelegenheden. Je trouwkostuum is natuurlijk een ander verhaal, deze is voor slechts één gelegenheid van groot belang.

MEER INSPIRATIE

De Japanse bloemenkalender, Japanse bloemen met een betekenis
Wat is ikigai en hoe vind je die van jou?
Voetverzorging tips
Originele ideeën om te doen op een date