Bidden en bezinnen onder een dak van bladeren

18 juli 2015
234

Tijdens zijn reizen rond de wereld bezocht Barry Cox vele kerken. Nadat hij was uitgereisd besloot hij in Nieuw-Zeeland zelf een kerk te bouwen..van bomen. Het mooie is dat hij geen gekapte bomen heeft gebruikt, maar de bomen zo heeft geplant dat ze levend en wel samen een prachtige kerk vormen. Hierbij kwam zijn jarenlange ervaring met het verhuizen van bijna volwassen bomen naar een nieuwe tuin goed van pas.
"Mensen weten dat ik echt van bomen houd", zegt Cox, "dus ze bellen mij wanneer er bomen zijn die anders gekapt of weggehaald worden. Ik probeer ze dan te redden."
Het dak is gemaakt van els en de muren zijn van theeboom. Ook gebruikte hij conifeer, bolesdoorn en een Japanse roos. De 'bouw' startte in 2011, inmiddels is de kerk en ook de tuin waarin deze staat open voor bezoek. Dus mocht je binnenkort in Nieuw-Zeeland zijn..
Meer informatie over de kerk en locatie vind je hier.
Een kerk van bomen | Paradijsvogels Magazine Een kerk van bomen | Paradijsvogels Magazine Een kerk van bomen | Paradijsvogels Magazine Een kerk van bomen | Paradijsvogels Magazine Een kerk van bomen | Paradijsvogels Magazine
 
Een kerk van bomen | Paradijsvogels Magazine
[hr]
'Wat een omweg’, dacht de van origine Britse tuinman Gavin Munro. ‘We kweken bomen, om ze vervolgens te kappen en daarna nog te bewerken tot meubels.’ Geïnspireerd door de Bonsaiboom in de tuin van zijn moeder – deze lijkt volgens hem op een troon – ontwikkelde hij een milieuvriendelijke methode om meubels als geheel te laten groeien. Bekijk ze hier!
[hr]
Meld je aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang wekelijks de beste artikelen:
[mc4wp_form id="15395"]

Lees ook:  Het mysterie van de gebogen bomen

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

Dieren sport door de jaren heen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings