Bidden en bezinnen onder een dak van bladeren

1203 VIEWS
Bidden en bezinnen onder een dak van bladeren

Tijdens zijn reizen rond de wereld bezocht Barry Cox vele kerken. Nadat hij was uitgereisd besloot hij in Nieuw-Zeeland zelf een kerk te bouwen..van bomen. Het mooie is dat hij geen gekapte bomen heeft gebruikt, maar de bomen zo heeft geplant dat ze levend en wel samen een prachtige kerk vormen. Hierbij kwam zijn jarenlange ervaring met het verhuizen van bijna volwassen bomen naar een nieuwe tuin goed van pas.

“Mensen weten dat ik echt van bomen houd”, zegt Cox, “dus ze bellen mij wanneer er bomen zijn die anders gekapt of weggehaald worden. Ik probeer ze dan te redden.”

Het dak is gemaakt van els en de muren zijn van theeboom. Ook gebruikte hij conifeer, bolesdoorn en een Japanse roos. De ‘bouw’ startte in 2011, inmiddels is de kerk en ook de tuin waarin deze staat open voor bezoek. Dus mocht je binnenkort in Nieuw-Zeeland zijn..

Meer informatie over de kerk en locatie vind je hier.

Een kerk van bomen | Paradijsvogels Magazine Een kerk van bomen | Paradijsvogels Magazine Een kerk van bomen | Paradijsvogels Magazine Een kerk van bomen | Paradijsvogels Magazine Een kerk van bomen | Paradijsvogels Magazine

 

Een kerk van bomen | Paradijsvogels Magazine


‘Wat een omweg’, dacht de van origine Britse tuinman Gavin Munro. ‘We kweken bomen, om ze vervolgens te kappen en daarna nog te bewerken tot meubels.’ Geïnspireerd door de Bonsaiboom in de tuin van zijn moeder – deze lijkt volgens hem op een troon – ontwikkelde hij een milieuvriendelijke methode om meubels als geheel te laten groeien. Bekijk ze hier!


Meld je aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang wekelijks de beste artikelen:

MEER INSPIRATIE

Prachtige kunstwerken van Dimitra Milan
Een sprekende beeltenis van 1 enkel ijzerdraadje
Historische afbeeldingen in een nieuw, keramisch jasje
Schoonheid versterkt schoonheid