Bezienswaardigheden Toulouse

6 juni 2020
243

De 5 beste bezienswaardigheden in Toulouse

 

Ga je op stedentrip naar Toulouse? Of ben je daarin de buurt voor vakantie? Ontdek dan de beste bezienswaardigheden in Toulouse. Je hoeft geen tijd te verliezen als je voor je trip alvast bedenkt waar je heen wilt in deze stad in het zuiden van Frankrijk. Wij helpen je graag op weg met het samenstellen van je planning. De beste bezienswaardigheden in Toulouse vind je hier.

 

  1. Marché Victor Hugo: hier ontdek je de ware eetcultuur

Marché Victor Hugo is een van de beste bezienswaardigheden in Toulouse. Op deze overdekte markt maak je namelijk kennis met de ware eetcultuur van de inwoners. Wandel op je gemak tussen de kramen door die gevuld zijn met lokale producten. Neem af en toe pauze bij een hoekje om even gezellig een drankje te doen bij een barretje. Het plein bestaat al sinds 1827 en op de eerste verdieping is er een keur aan kleine restaurantjes. Hier is het leuk om te lunchen.

 

  1. Luchtvaartmuseum Aeroscopia: test of jij geschikt bent voor de ruimtevaart

Luchtvaartmuseum Aeroscopia ontbreekt niet op de lijst met beste bezienswaardigheden in Toulouse. Naast dat je allerlei vliegtuigen, ziet zoals een Concorde, is er een themapark om te bezoeken. Dat is Cié de L’Espace waar onder meer interactieve tentoonstellingen zijn. Ontdek hier of je bijvoorbeeld voor de ruimtevaart geschikt bent. Dat test je in een roterende pod. Verder maak je hier kennis met ruimtevoertuigen en niet in een schaalmodel, maar op ware grootte.

 

  1. Canal du Midi: laat je rondvaren

Lees ook:  Zo mooi is Schotland

Canal du Midi vormt in combinatie met Canal de Garonne een verbinding tussen de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee. Het is geweldig leuk om langs dit kanaal te wandelen of te fietsen. Het is nog leuker om je over Canal du Midi rond te laten varen. Dat is trouwens ook mogelijk over Canal de Garonne. Aan de waterkant bevinden zich ook boten die als restaurant dienst doen.

 

  1. Musée des Augustins: terug naar de kloostertijd

Musée des Augustins is een museum dat in het midden van de stad in een middeleeuws klooster is gevestigd. Het is een van de beste bezienswaardigheden in Toulouse als je belangstelling hebt voor historie en cultuur. Er zijn prachtige schilderen en beelden te bewonderen in het klooster. De wandeling door de kloostergangen van het museum is bovendien al een bijzondere ervaring op zich.

 

  1. Historische centrum: maak een stadswandeling

De hele stad is een bezienswaardigheid. Het historische centrum is wat dat betreft een van de beste bezienswaardigheden in Toulouse. Daarom is het ook zo leuk om een stadswandeling te maken. Je ziet tijdens een wandeling veel meer van de stad en dompelt je ook meteen onder in de sfeer op straat. Je kan voor de stadswandeling Place du Capitol als vertrekpunt kiezen dat zich aan de rand van Vieux Quartier bevindt. Wandel daarna in de richting van de oevers van Garonne en ontdek ook de Basilique Saint-Sernin net als he Dominicanerklooster Couvent des Jacobins. Dit gebouw stamt uit de dertiende eeuw en kent gewelfde plafonds en indrukwekkende kloostergangen.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down