Bezienswaardigheden in Rome die je niet mag missen

20 december 2022
495
Bezienswaardigheden Rome

Alle wegen leiden naar Rome, daarom is het een stad die je bezocht moet hebben in je leven! Rome kent veel mooie bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om te bezichtigen tijdens je verblijf. Van prachtige gebouwen, immense pleinen en prachtige fonteinen tot overheerlijk Italiaans eten, Rome is een stad die alles te bieden heeft. Om die reden vertellen wij je precies welke bezienswaardigheden je moet bezoeken als je op vakantie gaat naar Rome.

De prijzen van de bezienswaardigheden kunnen zich opstapelen, maar als je alle tickets van tevoren koopt en je gaat de deur uit met een mooie deal, is er niets aan de hand! Het fijne aan een stad als Rome is, dat je deze bezienswaardigheden binnen een aantal dagen kunt bezoeken. Je hebt maximaal 4 dagen nodig in deze prachtige stad om alle onderstaande bezienswaardigheden gezien te hebben.

Het Colosseum

Misschien wel de grootste trekpleister van heel Rome, het Colosseum. Dit massieve gebouw, gelegen in het historisch centrum van Rome, is het meest emblematische monument dat te bezoeken is in Rome. Het Colosseum had een capaciteit van meer dan 50.000 toeschouwers en is hiermee het grootste amfitheater van de Romeinse wereld. In deze arena werden vroeger de welbekende gladiatorengevechten gehouden. Hierdoor heeft het Colosseum een rijke historie die indrukwekkend is om te zien. 

Bezienswaardigheden Rome

De Trevifontein

Naast het Colosseum is de Trevifontein een echt statement monument in Rome. Het is de beroemdste fontein van heel Europa. Door de legende die de Fontana di Trevi met zich meedraagt, worden hier jaarlijks talloze huwelijksaanzoeken gedaan. Ook is er een traditie dat je 2 munten in de fontein moet gooien: één om een wens te doen en één om er zeker van te zijn dat je terugkeert naar Rome.

Lees ook:  Leukste bezienswaardigheden in Londen van Harry Potter
Bezienswaardigheden Rome

Piazza del Popolo

Dit grote plein, ook wel bekend als het Volksplein, ligt in de buurt van Villa Borghese. Dit plein staat vol met fonteinen, een grote obelisk en omringend liggen 3 kerken. Als je de trap beklimt naar de top van de heuvel, heb je een wonderschoon uitzicht van het Vaticaan.

Bezienswaardigheden Rome

Het Vaticaan

Een bezoek aan het Vaticaan is onmisbaar als je een bezoekje brengt aan Rome. De paus is het staatshoofd van Vaticaanstad en de enigste mensen die hier mogen verblijven zijn de paus, priesters, nonnen, hoogwaardigheidsbekleders en de bewakers. Wist je dat het Vaticaan de kleinste onafhankelijke staat ter wereld is?

Bezienswaardigheden Rome

Sint-Pietersplein

Het Sint-Pietersplein bevindt zich in Vaticaanstad. Het plein is van immense grootte, hij is 240 meter breed en 340 meter lang! Op het plein bevinden zich 284 Dorische zuilen en 88 pilaren die opgesteld zijn in 4 rijen, er staat een 40 meter hoge obelisk in het midden en er staat 2 identieke fonteinen aan weerszijden van de obelisk. Het plein is in complete symmetrie.

Bezienswaardigheden Rome

St. Peter’s Basiliek

Als je het Sint-Pietsplein hebt bezichtigd, zie je aan het einde van het plein een grote basiliek staan. De basiliek staat vol met altaren en monumenten om te bewonderen. In de basiliek vind je de grafmonumenten van de pausen, het beroemde beeld van St. Peter en de gigantische koepel die ontworpen is door Michelangelo. Het is mogelijk deze koepel te betreden, echter moet je dan 323 traptreden lopen. In ruil hiervoor krijg je een prachtig uitzicht over de gehele stad!

Lees ook:  De meest unieke beroepen ter wereld
Bezienswaardigheden Rome

Het Pantheon

Het Pantheon is het best bewaarde antieke gebouw van Rome en is trekpleister die je niet wilt missen! Oorspronkelijk is het Pantheon gewijd aan de mythologische godheden, in de 7e eeuw werd het een christelijk kerk. Door de enorme koepel en oculus wordt het Pantheon op een unieke wijze verlicht. Naast het bewonderen van de architectuur, kun je de graven van Rafaël (beroemde kunstenaar) en Victor Emanuel II (1e koning van Italië) zien.

Bezienswaardigheden Rome

Piazza Navona

Niet ver van het Pantheon, in het hart van het historisch centrum, bevindt Piazza Navona zich. Op dit prachtige plein bevinden zich 3 wonderlijke fonteinen die je gezien moet hebben. Deze fonteinen zijn: De Fontana dei Quattro Fiumi, De Fontana del Nettuno en De Fontana del Moro. Het is een prachtige plek om te bezichtigen onder het genot van een gelato.

Bezienswaardigheden Rome

Tuinen van Villa Borghese

Als je even genoeg hebt van alle drukte in de stad zijn de tuinen van Villa Borghese dé plek om even tot rust te komen. Deze prachtige tuinen beschikken over tempels, fonteinen, standbeelden en een prachtige botanische tuin. De tuinen van Villa Borghese zijn het grootste openbare park van Rome die je gezien moet hebben!

Lees ook Vakantie checklist! Ik ga op vakantie en neem mee

Bezienswaardigheden Rome

Piazza di Spagna

Dit levendige plein in het centrum van Rome, is een populaire ontmoetingsplaats. Gelegen aan het plein, de welbekende Spaanse Trappen die leiden naar de kerk van Trinità dei Monti. Op het plein ligt de Barcaccia fontein, die de charme van deze plek alleen maar vergroot.

Lees ook:  Ontwerp je droomkeuken: tips voor een perfecte ruimte
Bezienswaardigheden Rome

Het Romeins Forum

Het Romeins Forum was vroeger het centrum van de stad. Hier zijn de ruïnes van oude marketen, administratieve en religieuze gebouwen te zien. Het zien van deze plek is een bucketlist item die niet mag ontbreken bij je bezoek aan Rome.

Bezienswaardigheden Rome

Piazza Venezia

Piazza Venezia is een van de belangrijkste pleinen van heel Rome. Op dit plein ligt het monument van Victor Emanuel II. Dit is een groot gebouw gemaakt van wit marmer. Naast het plein staat de wereldberoemde Trajanuskolom die de militaire veroveringen van keizer Trajanus uitbeelden.

Piazza del Campidoglio

Piazza del Campidoglio

Piazza del Campidoglio, ook wel bekend als het Capitoolplein, is ontworpen door Michelangelo en was ooit het politieke en religieuze hart van Rome. Op het plein zijn het Palazzo Senatorio (Senaatspaleis), Palazzo dei Conservatori (Paleis van de Conservatoren en Palazzo Nuovo (Nieuw Paleis) te bewonderen. Het is een plek die zeker de moeite waard is om te gaan bewonderen.

Piazza del Campidoglio

Rome is een stad met een rijke historie, mooie architectuur en zit vol bezienswaardigheden die je gezien moet hebben als je hier op vakantie gaat. Als je twijfelt om Rome te bezoeken, dan kunnen wij met zekerheid zeggen dat het een stad is die je wilt zien!

Meer steden ontdekken op Paradijsvogelsmagazine? Lees hier onze blog over de mooiste bezienswaardigheden in Edinburgh.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

5 manieren om de klantervaring te verbeteren

Rouw in diverse culturen

Zó moet het: het plannen van je volgende zomervakantie

De mooiste scooterroutes van Nederland

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down