De 6 beste bezienswaardigheden in Nice

8 juni 2020
225

Een stedentrip naar Nice leent zich perfect om in een korte tijd de beste bezienswaardigheden in Nice te bekijken. Het is ideaal om vooraf alvast een planning te maken van de leukste attracties in deze Franse stad aan de Middellandse Zee. Daarom is het handig als je weet wat de beste bezienswaardigheden in Nice zijn. Die hebben wij hier voor jou op een rijtje gezet.

 

  1. Promenade des Anglais: paraderen en flaneren over de boulevard

De Promenade des Anglais ligt aan het strand en deze boulevard vormt een van de belangrijkste trekpleisters. Daarom is het een van de beste bezienswaardigheden in Nice. Hier is het heerlijk om te paraderen en te flaneren. Je hebt aan de ene kant uitzicht op zee en aan de andere kant zie je historische gebouwen in de stijl belle epoque.

Bezienswaardigheden Nice

  1. Port Lympia: sfeer proeven in de haven

Port Lympia is de haven in Nice en is een ideale plek om sfeer te proeven. De haven op zich is al een bezienswaardigheid met prachtige jachten en authentieke vissersboten. Rondom de haven proef je pas echt de sfeer als je even gaat eten in een van de vele restaurants. Het is ook heerlijk om gewoon even op een terrasje te zitten in een decor met kleurrijke panden.

Bezienswaardigheden Nice

  1. Musée d’Art Moderne et d’Art Contemporain: even naar het museum

Als het om de beste bezienswaardigheden in Nice gaat, mag het Musée d’Art et d’Art Contemporain zeker niet ontbreken. Het MAMAC is een museum waar je kennismaakt met de moderne en hedendaagse kunst. Het is een walhalla voor de liefhebbers van de popart kunst uit de zestiger jaren.

Lees ook:  De twaalf Olympische Griekse goden en godinnen

MAMAC

  1. Cours Saleya: om de bloemenmarkt te bekijken

Cours Saleya bevindt zich in het historische centrum van Nice. Dat is op zich niet zo bijzonder, maar wel dat er sprake is van een dagelijkse bloemenmarkt. Overigens kom je er niet alleen maar bloemen tegen, want er zijn eveneens verse producten te koop. Alleen op maandag maakt de bloemenmarkt plaats en is er een vlooienmarkt. Zoek je nog een leuke markt? Bekijk ons eerder geschreven artikel over de beste rommelmarkten van Europa.

Bezienswaardigheden Nice

Foto door @TheRivieraMag

  1. Parque de la Colline du Château: heuvel opklimmen

Parque de la Colline du Château bevindt zich bovenop een heuvel. Het is om meerdere redenen een van de beste bezienswaardigheden in Nice. De klimtocht naar boven is de moeite waard. Bovenop de heuvel is er namelijk een prachtig groot park met onder meer een imposante waterval. Voor kinderen is er speelgelegenheid in de speeltuin. Ben je eenmaal boven dan geniet je aan alle kanten van een schitterend uitzicht, maar vooral over Nice.

Parque de la Colline

  1. Jardin Albert 1er: klein, kleurrijk en exotisch

De lijst met beste bezienswaardigheden in Nice is met Jardin Albert 1er af te sluiten. Dit kleine park bevindt zich naast het grootste plein van de stad. De kleurrijke bloemen wisselen zich af met exotische palmbomen. In het park staat het standbeeld van Arc de Venet dat een hoogte heeft van negentien meter. Er is verder een fontein en een authentieke carrousel voor het vermaak van kleintjes. Ga je in de winter naar Nice? Tijdens de kerstmarkt is deze omgeving sprookjesachtig mooi.

Jardin Albert

Foto door Wikipedia

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De strijd tussen Hera, godin van de goden en Heracles

Kleurpsychologie: Hoe kleuren je ruimte beïnvloeden

De voordelen van een sociale media cleanse

De twaalf Olympische Griekse goden en godinnen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings