Bezienswaardigheden Marseille

6 juni 2020
268

De 5 beste bezienswaardigheden in Marseille

 

De beste bezienswaardigheden in Marseille zijn te bezoeken als je naar deze stad in Frankrijk een stedentrip boekt. Of als je in de omgeving vakantie viert in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur. In deze grote Franse stad valt er wel zoveel te ontdekken dat een dagje niet genoeg is om alles te zien. Daarom is het ook handig om van onderstaande lijst met de beste bezienswaardigheden in Marseille gebruik te maken. Zo weet je zeker dat je op je favoriete plekken komt.

 

  1. Notre-Dame de la Garde: basiliek aan zee

De Notre-Dame de la Garde is een schitterende basiliek die aan zee gelegen is. Het is wel even een klimmetje naar boven, want de basiliek bevindt zich 150 meter hoog op een heuvel. Het is een imposant bouwwerk om te bezichtigen met een toren van 60 meter hoog, maar er is meer. Zo geniet je van een panoramisch uitzicht over de zee en de stad. Het is dan ook een van de beste bezienswaardigheden in Marseille.

 

  1. Cours Julien: graffitikunst op de muren

Cours Julien is een wijk die in het oosten van de stad is gelegen. Het is leuk om hier doorheen te wandelen en naar de graffitikunst op de muren te kijken. Daar staat deze wijk bekend om en zo zie je ook een lange trap vol met graffitikunst. Er zijn verder verschillende winkels en galeries net als trendy cafeetjes en restaurants. Het is dus een aanrader om deze wijk als een van de beste bezienswaardigheden in Marseille te bezoeken.

Lees ook:  Bezienswaardigheden Lyon

 

  1. Château d’If: fort op een onbewoond eiland

Château d’If bevindt zich op een klein eiland dat voor de kust van Marseille is gelegen. Het fort heeft een hoogte van 28 meter en bestaat uit drie etages. Het kasteel dat afstamt uit 1530 is geopend voor publiek. Het leuke is dat je eerst met een bootje over de zee vaart vanuit de haven van Marseille. Zo vaar je vanaf het eiland natuurlijk ook weer terug en heb je een geweldig uitstapje achter de rug.

 

  1. MuCEM: culturele hotspot

MuCeem is een museum waar je niet alleen binnen, maar ook buiten van alles te zien hebt. In het museum is er een vaste collectie met historische voorwerpen te bekijken. Ook zijn er wisselende tentoonstellingen. Loop je naar buiten dan wandel je over de brug naar het Saint-Jean fort. Ben je daar uitgekeken dan geniet je nog even van de mediterraan ingerichte tuin ernaast.

 

  1. Le Vieux Port: jachthaven met eeuwenoude forten

Le Vieux Port staat eveneens op de lijst met beste bezienswaardigheden in Marseille. Het is een trekpleister voor toeristen en het is heerlijk om hier langs het water te wandelen. Of nog beter om op een terrasje neer te strijken en van al het moois te genieten. Bij de jachthaven bevinden zich twee forten en de vuurtoren van Marseille is er eveneens te bezichtigen. Verder is het interessant om te kijken bij Docks de la Joliette dat bestaat uit een complex met authentieke havenpakhuizen en houten loopbruggen. Hier vind je ook winkeltjes, restaurants en gezellige terrasjes.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down