Bezienswaardigheden Lyon

6 juni 2020
296

De 6 beste bezienswaardigheden in Lyon

 

Wil je de beste bezienswaardigheden in Lyon zien? Dan is het belangrijk om voor je citytrip naar deze stad in Zuid-Frankrijk te weten welke dat zijn. Of als je op vakantie gaat naar de regio Auvergne-Rhône-Alpes. Je hoeft niet zelf op zoek te gaan, want wij geven je hier alle informatie over de beste bezienswaardigheden in Lyon.

 

  1. Vieux-Lyon: wandelen door de historische binnenstad

Het historische centrum is zeker een van de beste bezienswaardigheden in Lyon. Je wandelt hier door het voetgangersgebied en komt er gebouwen tegen in Renaissancestijl. De overdekte smalle straatjes zijn knus om doorheen te lopen. Deze steegjes staan bekend als de traboules en er zijn een aantal voor publiek toegankelijk. Verder tref je in Vieux-Lyon een keur aan winkeltjes, restaurantjes en terrasjes. In het gebied staat ook het Lyon Historisch Museum en is het mogelijk de Saint Jean kathedraal te bezoeken.

 

  1. Ile Barbe: maak een leuke rondvaart naar het eilandje

Ile Barbe is een klein eilandje dat in de Saône ligt. Het is een van de beste bezienswaardigheden in Lyon en dat komt omdat je hier meteen een rondvaart bij hebt. Het is ook mogelijk om een privébootje te huren om erheen te varen. Op het eilandje staat een abdij. Ga je in de zomer met een stedentrip naar deze stad dan is het mogelijk om een opluchtconcert op het eiland bij te wonen. Die vinden er op zondagavond plaats. Het is overigens ook mogelijk om een rondvaart over de Rhône te maken.

Lees ook:  Pelgrimeren per fiets: de EuroVelo 3 van Trondheim naar Santiago de Compostella

 

  1. Parc de la Tête d’Or: genieten in het park op de oever van de Rhône

Parc de la Tête d’Or is een prachtig park dat op de oever van de Rhône is gelegen. Hier wandel je onder meer door de botanische tuin ‘Jardin botanique de Lyon’. Ook breng je een bezoek aan de dierentuin en geniet je van de schitterende aanblik in de rozentuinen.

 

  1. Place Bellecour: bezoek het hart van de stad

Place Bellecour is een gigantisch plein en ligt in het hart van Lyon. In het midden staat een standbeeld van Lodewijk XIV op zijn paard. Het is hier in de zomermaanden extra gezellig met de concerten en andere evenementen. Ben je in de winter in Lyon dan is het mogelijk om in een sprookjesachtige omgeving op de kunstijsbaan te schaatsen. Toekijken kan natuurlijk ook gewoon.

 

  1. Notre Dame de Fourvière: naar de top of the hill

De Notre Dame de Fourvière ligt bovenop de gelijknamige heuvel en is in 1884 afgebouwd. De tocht erheen is al een leuke ervaring, want je rijdt er via een kabelspoorweg heen. De basiliek zelf is indrukwekkend met bijzondere mozaïeken. Er is tevens een uitzicht punt met een fantastisch uitzicht over Lyon.

 

  1. Theater van Lugdunum: te bereiken vanaf de Notre Dame de Fourvière

Combineer twee van de beste bezienswaardigheden in Lyon met elkaar. Vanaf de basiliek wandel je zo naar het historische theater van Lugdunum. Dat is tegen de heuvel Fourvière aangebouwd en ernaast ligt een groot park. In juni en juli vindt hier het Les Nuits de Fourvière Festival plaats.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

Eindelijk wonen op jezelf, hoe pak jij dat aan?

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down