Welke bezienswaardigheden in Londen zijn er gratis?

26 september 2023
84
Bezienswaardigheden in Londen gratis

Wanneer je op bezoek bent in Londen, dan zul je vast en zeker op de bezienswaardigheden afstevenen. Er zijn echter ook genoeg gratis activiteiten in Londen te doen. Deze blog zal daarom dieper ingaan op de vraag welke bezienswaardigheden in Londen gratis zijn. Of je nu een budgetreiziger bent of gewoon op zoek bent naar een voordelige manier om deze fantastische stad te ontdekken, we’ve got your back.

National Gallery

De National Gallery, gelegen aan het beroemde Trafalgar Square, is een paradijs voor kunstliefhebbers. Hier vind je een uitgebreide collectie schilderijen van enkele van 's werelds grootste kunstenaars, zoals Van Gogh, Monet en Rembrandt. Opnieuw is de toegang tot de National Gallery gratis, waardoor het een must-visit attractie is voor budgetreizigers.

Bezoek het British museum

Het British Museum is een van 's werelds meest prestigieuze musea en herbergt een schat aan kunstwerken en artefacten van over de hele wereld. Het beste van alles is dat de toegang tot het British Museum volledig gratis is. Je kunt enkele van 's werelds meest beroemde kunstwerken en historische artefacten bewonderen zonder een cent uit te geven.

Wil je nu meer weten over musea in Londen? Lees dan ook eens deze blog.

bezienswaardigheden in Londen gratis: british museum

Gratis optredens of film

Het House of Vans is een unieke culturele ruimte die gewijd is aan kunst, muziek, mode en skateboarden. Het is gelegen in het hart van Londen, en biedt een spannende plek voor creatieve geesten en enthousiaste skateboarders om samen te komen en te genieten van een breed scala aan activiteiten en evenementen.

Hier kun je gratis aan deelnemen. Londen heeft een schat aan geweldige zomerervaringen te bieden, en een van de meest opvallende is het kijken van gratis films bij het amfitheater The Scoop. Dit buitengewone openluchttheater, gelegen aan de zuidelijke oever van de Theems, biedt een unieke en vermakelijke manier om van films te genieten onder de sterrenhemel, en het beste van alles is dat het een volledig gratis activiteit in Londen is.

Tate Modern

De Tate Modern is het mekka voor moderne kunstliefhebbers. Dit museum herbergt een uitgebreide collectie hedendaagse kunstwerken en is gevestigd in een voormalige elektriciteitscentrale aan de oevers van de rivier de Theems. Net als de andere genoemde instellingen is de toegang tot de Tate Modern gratis.

bezienswaardigheden in Londen gratis: tate modern

Bezoek Chinatown

Chinatown is ook een van de bezienswaardigheden in Londen die gratis zijn. Chinatown in Londen, gelegen in het hart van de stad in de wijk Soho, is de thuisbasis van een diverse Chinese gemeenschap. Het is een plek waar traditie en moderniteit samenkomen, en waar je de mogelijkheid hebt om de authentieke Chinese cultuur te ervaren zonder een cent uit te geven.

Een wandeling door Chinatown is als een reis naar een andere wereld. De straten zijn versierd met prachtige Chinese lantaarns en bogen die een feestelijke sfeer creëren, vooral tijdens festivals zoals het Chinees Nieuwjaar. De architectuur weerspiegelt ook de Chinese invloed, met opvallende gebouwen en decoratieve elementen.

Lees ook hier onze blog over het reizen naar China.

Natural History Museum

Bij binnenkomst in het Natuurhistorisch Museum word je begroet door een indrukwekkende verzameling van natuurlijke wonderen. Het museum herbergt meer dan 80 miljoen specimina, variërend van fossielen en mineralen tot opgezette dieren en insecten. Dit maakt het museum tot een van 's werelds meest uitgebreide collecties van natuurlijke geschiedenis. Veel musea kun je dus gratis doen in Londen.

bezienswaardigheden in Londen zijn er gratis: natural history museum

Portobello Road Market

Wat is er nu nog meer te doen in Londen gratis? Markten zijn natuurlijk gratis. Portobello Road Market is niet zomaar een markt; het is een ervaring op zich. De markt strekt zich uit over bijna 2 kilometer en biedt een diverse mix van kraampjes en winkels die alles verkopen, van antiek en vintage kleding tot exotische voedingsmiddelen en ambachtelijke kunstwerken.

Lees ook:  8 bijzondere kerstmarkten in Duitsland

Antiekwinkels en kraampjes
Een van de grootste trekpleisters van Portobello Road Market is het overvloedige aanbod van antiekwinkels en kraampjes. Hier kun je op schattenjacht gaan en op zoek gaan naar unieke vondsten, zoals vintage horloges, zeldzame boeken en retro meubels. De markt staat bekend om zijn antiekhandelaren en verzamelaars.

bezienswaardigheden in Londen gratis: portobello

Eigen Harry Potter tour

Londen is misschien wel dé stad voor de Potterheads, de Harry Potter fans die er wereldwijd zijn. Veel scènes zijn in de Britse hoofdstad opgenomen, waardoor je in Londen de wereld van de tovenaar in kunt duiken. Bovendien zijn veel scènes bezienswaardigheden in Londen, die gewoon gratis zijn.

Bezoek bijvoorbeeld perron 9¾ en ga op de foto met een trolleykar. Of loop over de brug, die de Dooddoeners in de zesde film vernietigen. Lees hier meer over de leukste bezienswaardigheden in Londen van Harry Potter.

Wandelen door vele parken

Londen staat bekend om zijn prachtige parken en groene ruimtes, en het goede nieuws is dat veel van deze parken gratis toegankelijk zijn. Of je nu wilt ontspannen, picknicken, sporten of gewoon wilt genieten van de natuur, er is altijd wel een park in Londen waar je van kunt genieten zonder kosten. De meeste parken in Londen zijn het hele jaar door geopend, maar de openingstijden kunnen variëren afhankelijk van het seizoen. Lees hier meer over de mooiste parken in Londen.

kensington gardens

Volg de Beatles op Abbey Road

Abbey Road in Londen is een van de meest iconische bezienswaardigheden in Londen die gratis zijn voor Beatles-fans. Het beroemde zebrapad waarop de Beatles liepen voor hun albumcoverfoto bevindt zich hier. Je kunt hier foto's nemen terwijl je de oversteekplaats oversteekt, maar wees voorzichtig met het verkeer.

Camden Town

Camden Town is een beroemde wijk in het noorden van Londen. De Camden Market is een van de meest opvallende kenmerken van Camden Town. Het bestaat uit verschillende markten, waaronder Camden Market, Stables Market en Camden Lock Market. Hier kun je allerlei unieke items vinden, van vintage kleding en sieraden tot kunst, ambachten en exotisch straatvoedsel.

Een alternatieve en behemien sfeer
Camden Town heeft een alternatieve en bohemien sfeer, wat zich uit in de vele tattoo- en piercingwinkels, vintage boetieks, en alternatieve kunstgalerijen in de buurt. De wijk wordt doorkruist door het Regent's Canal, wat een prachtige plek is om te wandelen en te genieten van de waterkant. Je kunt zelfs een boottocht maken over het kanaal.

bezienswaardigheden in Londen gratis: camden market

Loop over de Romeinse muur

Dat de Romeinen in Londen zijn geweest, zal je misschien niet verbazen. Veel van deze oorspronkelijke architectuur is echter 7 meter onder de grond begraven momenteel. Toch komt op sommige plekken deze oude geschiedenis terug naar voren. Er is nog een oude stadsmuur te vinden, die ooit heel Londen omringde. Er zijn zelf delen van de Romeinse bade, een fort en het forum bewaard gebleven. Voor de geschiedenisliefhebber is dit wel een van interessantste bezienswaardigheden in Londen, die gratis zijn.

Lees ook:  Harry Potter tour London: experience en tours

Geniet van het uitzicht

Op veel plekken in Londen kun je genieten van rooftop plekken, die helemaal niks kosten. Zo heb je de Queen Elizabeth Hall Roof Garden, waar je een prachtig uitzicht hebt over Londen en de Theems, terwijl je door prachtige volkstuinen op het dak loopt. Ook heb je de bekende Skygarden, een gebouw dat eruit ziet als een walkie-talkie. Ook hier kun je wandelen door een prachtige daktuin, waarbij je bovendien een prachtig uitzicht hebt over de stad.

skygarden

Wandelroutes door stad

In Londen zijn er ook genoeg wandeltochten, die je zonder gids kunt maken en die dus volledig gratis zijn. Een van de bekendste is de wandelingen van is de Jubilee walkway, die loopt van BLackfriars tot aan de Tower Bridge. Of loop de route langs Londens waterwegen met de Regent’s Canal wandeling. De precieze routes kun je online downloaden, zodat je ook nog niet kunt verdwalen.

Bloemenmarkt op Columbia Road

De Columbia Road Flower Market bevindt zich in de wijk East End en is alleen geopend op zondagochtend, meestal van ongeveer 8.00 uur tot 15.00 uur. Het is een goed idee om vroeg te gaan om de beste keuze aan bloemen en planten te hebben voordat de drukte begint.

De Columbia Road Flower Market staat bekend om zijn uitgebreide assortiment bloemen, planten, bomen en bloemisterijbenodigdheden. Je vindt hier een overvloed aan kleuren en soorten, variërend van traditionele boeketten tot zeldzame en exotische planten.

Street art in Shoreditch

Shoreditch is zeker een plek om heen te gaan, wanneer je houdt van street art. Op verschillende locaties in de wijk vind je graffiti schilderingen, die ook regelmatig worden aangepast. Hierdoor is een bezoek aan deze kleurrijke wijk nooit hetzelfde. Naast straatkunst vind je in Shoreditch ook leuke winkels en conceptstores. Bovendien kun je op de zondagen genieten van een gezellige markt.

bezienswaardigheden in Londen gratis: shoreditch street art

Comedy Clubs als bezienswaardigheden in Londen die gratis zijn

Er zijn ook een aantal comedy clubs in Londen gratis, waar je van goede avondvoorstellingen kunt genieten. In Camden Head heb je bijvoorbeeld de Angel Comedy Club, waar je allerhande optredens hebt zoals improvisatieshows en open mic avonden.

One minute of fame met een gratis BBC show
Je kunt zo bijvoorbeeld bij veel shows op de BBC gratis toeschouwer worden. Concerten, debatten of talkshows doen hier aan mee. Bekijk de website van de televisiezender om een overzicht te zien van shows, die meedoen en schrijf je hier in. Dus zelfs jouw one minute of fame kan een van de bezienswaardigheden in Londen zijn die gratis zijn.

Japanse tuin Kyoto Gardens is gratis

Kyoto Gardens vind je in het bekende Holland Park. De Kyoto Tuinen werden in 1991 aangelegd als een geschenk van de stad Kyoto in Japan aan Londen om de culturele uitwisseling tussen de twee steden te bevorderen. De tuinen werden ontworpen door de Japanse landschapsarchitecten Shoji Nakahara en Takeshi Uchiyama.

Lees ook:  Wat is te zien in de Shakespeare Globe Theater in London?

De tuinen zijn aangelegd in een traditioneel Japanse stijl, met prachtig aangelegde vijvers, watervallen, bruggen en exotische planten. De serene sfeer weerspiegelt de rust en harmonie die kenmerkend zijn voor Japanse tuinen. Een van de meest opvallende kenmerken van de Kyoto Tuinen is de grote koi-vijver, waar kleurrijke koi-vissen zwemmen.

kyoto gardens

Wisseling van de wacht

Een bekend en drukbezochte bezienswaardigheid in Londen, die gratis is, is de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace. De wisseling van de wacht vindt meestal plaats op vastgestelde dagen en tijden, maar het schema kan variëren. Het is raadzaam om voorafgaand aan je bezoek de officiële website van de Britse Koninklijke Familie of toeristische informatie te raadplegen voor actuele informatie over de planning.

Uitgebreide ceremonie
De wisseling van de wacht is een uitgebreide ceremonie waarbij de oude wacht (meestal de Household Cavalry) wordt afgelost door de nieuwe wacht. De wachten dragen opvallende uniformen en marcheren in een synchrone en indrukwekkende parade. Tijdens de wisseling van de wacht wordt er vaak live militaire muziek gespeeld door de Koninklijke Militaire Kapel. Dit voegt een extra feestelijk element toe aan de ceremonie.

bezienswaardigheden in Londen gratis: wisseling van de wacht

Ruïnes van Saint Dunstan

De ruïnes van Saint Dunstan in the East waren oorspronkelijk een middeleeuwse kerk, gebouwd in de 12e eeuw. De kerk werd gewijd aan Saint Dunstan, een heilige die in de 10e eeuw leefde en bekend stond om zijn werk als abt en bisschop. De kerk heeft veel geleden tijdens de Grote Brand van Londen in 1666 en werd later hersteld.

Herdenkingsplaats
Helaas werd de kerk zwaar beschadigd tijdens de Tweede Wereldoorlog tijdens luchtaanvallen. In plaats van de kerk volledig te herstellen, werd besloten om de ruïnes te behouden als een herdenkingsplaats voor degenen die tijdens de oorlog zijn omgekomen.

Bekijk de nulmeridiaan

Greenwich is een historische wijk in Londen die beroemd is vanwege de nulmeridiaan en zijn betekenis voor de wereldtijd. Dit is een denkbeeldige lijn die de aarde verdeelt in oostelijke en westelijke helften en dient als referentiepunt voor de wereldtijd (GMT - Greenwich Mean Time). Het nulmeridiaanpunt bevindt zich op het terrein van het Royal Observatory Greenwich. Greenwich is gelegen in het zuidoosten van Londen, aan de oever van de rivier de Theems. Het is ongeveer 8 kilometer ten oosten van het stadscentrum van Londen.

greenwich meridiaan

Boeken in the British Library

De British Library is de nationale bibliotheek van het Verenigd Koninkrijk en een van de grootste en meest prestigieuze bibliotheken ter wereld. Het is gelegen in de wijk St Pancras, dicht bij het treinstation King's Cross en St Pancras International. De British Library herbergt een uitgebreide en diverse collectie van meer dan 170 miljoen items, waaronder boeken, manuscripten, kaarten, tijdschriften, kranten, foto's, muziekopnames en nog veel meer.

Zeldzame items ter wereld
De collectie omvat ook enkele van de meest waardevolle en zeldzame items ter wereld, zoals de Magna Carta, Gutenberg bijbels en originelen van beroemde werken. De British Library is open voor het publiek en biedt verschillende leeszalen en studieruimtes waar bezoekers toegang kunnen krijgen tot de collectie. Er is ook een speciale afdeling voor zeldzame en kostbare materialen die onder toezicht kan worden geraadpleegd.

Over de auteur

Natasja Bartholomé
Hallo allemaal, mijn naam is Natasja Bartholomé en ik ben content marketeer bij marketingbureau Web Wings. Het is hier dat ik mijn passie voor schrijven mocht gaan inzetten voor Paradijsvogels Magazine, aangezien ik graag mijn ervaringen van mijn vakanties deel in stimulerende reisblogs. Naast schrijven en reizen, ben ik ook groot fan van dansen, boeken en films/series. Paradijsvogels biedt me de mogelijkheid creatief om te gaan met taal en me te verdiepen in deze prachtige onderwerpen en meer. En dat blijf ik heel graag doen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down