Bezienswaardigheden in Noorwegen die je niet mag missen

2 januari 2023
260
bezienswaardigheden in noorwegen

Noorwegen staat bekend als het land van de gletsjers en de fjorden, maar wist je dat Noorwegen veel meer te bieden heeft? Noorwegen is ook het land van de warme wafels, de Vikingen, de elanden, het wildkamperen en de midzomernachtzon. Noorwegen kent bovendien talloze berghutten en heel veel kilometers aan wandelpaden waarbij je langs de meest betoverende routes komt. Geniet van het ongelooflijke uitzicht, ontdek de rijke geschiedenis en laat je betoveren door het land. Noorwegen is een land dat je gezien wil hebben. Daarom gaan we het vandaag hebben over de beste bezienswaardigheden in Noorwegen die je niet mag missen!

fotoboek maken

Fjorden

Als je in Noorwegen bent dan mag je de fjorden absoluut niet missen. Wist je dat de fjorden vaak dé reden zijn dat mensen naar Noorwegen op vakantie willen? Het land heeft meer dan duizend fjorden die helemaal verspreid zijn over de westkust. Ben je in Oslo dan kan je van de fjorden genieten, maar ook op de Noordkaap. Laat je betoveren door het landschap en kijk naar de prachtige natuur. Liever iets ondernemen in het landschap? Ook dat is mogelijk, want er zijn veel activiteiten te doen. Je kan wandelen in de fjorden, maar je kan ook een autoroute doen.

bezienswaardigheden noorwegen

Trollstigen

Dit is een hele bekende toeristische route in Noorwegen en is een van de meest bezochte attracties daar. Het is en route van 106 kilometer die door het westen van Noorwegen gaat. De route staat daarbij bekend om haar elf haarspeldbochten. Let erop dat deze route flink omhoog gaat: het stijgingspercentage is 9 procent. Je krijgt hierdoor de allermooiste uitzichten tijdens de klim. Geniet van de watervallen, de diepe fjorden, de bergkammen en de groene valleien. Bij een bepaald punt heb je volgens kenners zicht op de allermooiste fjord ter wereld, namelijk de Geirangerfjord.

Lees ook:  Deze 7 duo's in de tuin helpen elkaar met groeien en bloeien
fotoboek maken

Noordkaap

Ooit al eens in het noordelijkste punt van Europa willen staan? Dan mag je de Noordkaap zeker niet overslaan. Ben je er in de zomer? Dan maak je mee dat er 24 uur per dag licht is. Zelfs midden in de nacht kun je nog bij daglicht kijken naar het einde van de wereld. Het is een plek die je zeker gezien moet hebben.

bezienswaardigheden in noorwegen

Lofoten

Dit is een eilandgroep in Noorwegen, maar niet zomaar een eilandgroep. Het is een prachtige archipel boven de poolcirkel die bekend staat als één van de allermooiste natuurschatten ter wereld. Het landschap van deze eilandgroep is erg ruig en je zult er ongerepte natuur zien. Bewonder de uitgestrekte zandstranden en ontdek de vissersdorpjes die verscholen liggen tussen de bergen.

bezienswaardigheden in noorwegen

Flåmsbana

De allermooiste treinreis van de wereld vind je in Noorwegen: de Flåmsbana. De treinreis is maar 20 kilometer lang, maar kent een stijging van 865,5 meter. Het is daarmee ook een van de steilste treinreizen van de wereld. Onderweg stopt de trein bij meerdere stations waar je kunt uitstappen. Vergeet zeker niet om even uit te stappen bij de waterval Kjosfossen.

bezienswaardigheden in noorwegen

Noorderlicht

In Noorwegen heb je natuurlijk ook nog hét natuurspektakel van de wereld: het Noorderlicht. Het licht is zogenaamd dansend en heeft gordijnen van groen, paars en rood licht. Dit wordt veroorzaakt door de zonnewind. Er worden bij deze wind veel geladen deeltjes het heelal in geslingerd. Hoe verder je afreist naar het Noorden, hoe groter de kans is dat je het Noorderlicht tegenkomt. Je kan het beste naar Tromsø reizen om de meeste kans te hebben om dit natuurspektakel te kunnen bewonderen. Vergeet ook zeker niet om het Noorderlicht vast te leggen als je het kunt bewonderen en er later, samen met de andere dingen die je hebt bewonderd in Noorwegen een fotoboek van te maken.

Lees ook:  Een wandelvakantie in Oostenrijk, waar moet je heen?

Lees ook Noorwegen vanuit een kajak of als je het liever iets dichter bij huis houdt, deze bezienswaardigheden in Gent!

Over de auteur

Mathias Molenberg

Recente berichten

De 6 allermooiste gedichten bij overlijden opa

Zo laat je jouw Toscaanse Jasmijn bloeien!

Babykamer inrichten? Bekijk deze checklist!

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings