Bezienswaardigheden in Middelburg

31 augustus 2021
408
Rijlessen middelburg

We hebben dit jaar meer mensen gezien die lekker in ons eigen landje op vakantie gaan of een weekendje er tussen uit gaan. Een van de populairste bestemmingen in Nederland is Zeeland. Zeeland biedt allerlei plekken aan waar je heerlijk een weekendje of weekje tot rust kan komen. Velen kiezen ook voor de Zeeuwse Hoofdstad Middelburg. Middelburg biedt allerlei unieke bezienswaardigheden en allerlei activiteiten die je stedentrip tot een succes kan maken. Middelburg is een stad met een vrij unieke en bijzondere geschiedenis. De Zeeuwse hoofdstad is misschien niet onze grootste stad, maar vroeger was het een wereldstad. Middelburg was in de tijden van de VOC uitgegroeid tot een waar internationaal handelscentrum. Tijdens deze tijd kwamen er allerlei handelsschepen uit het Verre Oosten en de Middellandse zee met allerlei specerijen, kunst, glas en wijn. Dit kunnen we vandaag de dag nog allemaal terug zien in de stad Middelburg.

Het hart van Middelburg

Het hart van Middelburg bestaat uit het historische stadhuis, die uit 1452 stampt. Het stadhuis van Middelburg is een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Zeeland en valt gelijk op met zijn carillon, klokkentoren en schitterende gevel. Om het stadhuis zijn allerlei restaurants, cafés en terrassen die het hart van Middelburg erg levendig maken. Je kan hier stoppen voor drankje of hapje en genieten van de zon met een prachtige achtergrond.Middelbrug

De Abdij

De Abdij in Middelburg is gebouwd door de norbertijnen monniken uit Antwerpen in ca. 1100. Door de jaren heen is het Abdijcomplex van Middelburg steeds verder uitgebreid. Dit kunnen we ook terugzien in de verschillende bouwstijlen die hiervoor gebruikt zijn.

Lees ook:  De Canarische Eilanden

Abdij

Abdijkerken

Naast het Abdijcomplex zijn er ook een aantal Abdijkerken gebouwd. De eerste Abdijkerk is in de 12e eeuw gebouwd en was een Romaanse kerk. Na het bouwen van deze kerk merkte men als snel dat deze te klein werd. Hierna werd al snel de Koorkerk gebouwd in Romaans gotische stijl. Tot slot heb je ook de wandelkerk of tussen kerk. Deze kerk vormt de tussengang tussen de twee eerder kerken.

De Abdijtoren

Naast het Abdijcomplex en de Abdijkerken heb je ook de Abdijtoren. Deze toren heeft het mooiste uitzicht van de hele stad. Als je het prachtige uitzicht wilt ervaren moet je de abdijtoren, ook wel de lange Jan genoemd beklimmen. De Lange Jan is een meer dan 90 meter hoge kerktoren waar je prachtig kan kijken over Walcheren. De Abdijtoren heeft zo’n 207 traptreden die het beklimmen zeker waard is!

Lange Jan middelburg

Seismolen

De Seismolen is een korenmolen die uit het jaar 1728 stampt en is een van de oudste molens van Middelburg. De molen is jarenlang verwaarloosd en is in de jaren na 1955 herstelt geworden.

Het Zeeuws Museum

Als je werkelijk iets wilt leren over de rijke geschiedenis van Middelburg dan is een bezoek aan het Zeeuws Museum zeker de moeite waard! Dit indrukwekkende en prachtige museum is gevestigd in het eerder genoemde Abdijcomplex. Het Zeeuwse Museum geeft je een bijzondere inkijk in de historie en cultuur van Zeeland. In het Zeeuwse Museum vind je allerlei verschillende en bijzonder stukken. Geen saaie kasten vol met servies en potten, maar echt mooie stukjes geschiedenis. Van grote wandtapijten tot oude klederdracht en ambachten.

Lees ook:  De 5 leukste bed and breakfast accommodaties in de natuur

Kloveniersdoelen

Het prachtige schuttershuis dat uit 1611 stampt is gebouwd in de late Vlaamse renaissancestijl. Hier werden allerlei verschillende schutters opgeleid en deze behoorde ook tot de eerste ‘politie’ eenheid. In 1789 zijn de schutters ontbonden en tot 1940 werd het kloveniersdoelen als militair ziekenhuis gebruikt. Tegenwoordig worden het kloveniersdoelen gebouw gebruikt als bioscoop, café en brasserie. De bovenzaal van het gebouw wordt ook nog altijd gebruikt om te schieten.

De vleeshal van Middelburg

De vleeshal in Middelburg wordt tegenwoordig gebruikt door de stichting Beeldende Kunst Middelburg (SBKM). De SBKM gebruikt de vleeshal voor verschillende exposities rondom beeldende kunst. Vroeger werd de vleeshal gebruikt om vlees te verhandelen en te keuren.

De stadsschuur

De stadsschuur is een mix van typische Vlaamse stijl en de Hollandse renaissancestijl en stampt uit 1585. De naam van de stadsschuur heeft die te danken aan de manier waarop die werd gebruikt, namelijk een opslagplaats voor werkmateriaal en gereedschappen van stadsdiensten.

Verken Middelburg met rijschool Walcheren

Als je Middelburg en de omgeving ervan wilt ontdekken kan je ook kiezen om je rijlessen in Middelburg te doen. Bij rijschool Walcheren kan je verschillende rijlessen in Middelburg volgen. Zo kan je op gaan voor je motorrijbewijs en de heerlijke Zeeuwse omgeving ontdekken. Zo kan je ook de 1100 monumenten van Middelburg ontdekken.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Must-have accessoires voor de avontuurlijke reiziger

Waarom jij de natuur moet beschermen

5 manieren om de klantervaring te verbeteren

Rouw in diverse culturen

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down